Carantina cauzată de pandemia de coronavirus i-a dat idei unui vlogger american de 31 de ani. Mark Edward Fischbach, care este urmărit de peste 26 de milioane de fani pe contul Markiplier, a vrut să afle dacă poate să facă 100.000 de pași într-o zi, fără să iasă din curtea casei sale. Provocarea l-a care s-a înhămat a avut loc în timpul stării de urgență din SUA, perioadă în care americanilor li s-a cerut să se izoleze la domiciliu.

Vloggerul și-a pus această problemă plecând de la recomandarea generală a medicilor, care spun că e bine să parcurgem măcar 10.000 de pași într-o zi. Fără posibilitatea de a-și fixa o destinație exterioară casei, Mark s-a decis să „de-a din picioare” în propria locuință și, în cel mai fericit caz, în curte.

Am fost teribil de nepregătit pentru cantitatea imensă de muncă necesară pentru atingerea acestui scop și pentru nebunia pe care o presupunea gestul meu”, se confesează vloggerul pe YouTube.

Citește și: Cum să devii expert în flotări în doar 14 zile

Totuși, a început să se plimbe prin casă, dimineața devreme, iar la ora 9.00 avea deja 10.000 de pași. Într-o zi normală s-ar fi oprit aici cu mișcarea, însă scopul lui era să ajungă la 100.000. Iar atunci și-a dat seama că în demersul lui există o fractură logică.

„Sunt doar 86.400 de secunde într-o zi. Din cele 86.400, tu ești treaz doar în cazul a două treimi din acest timp – adică 57.024 de secunde. Asta înseamnă aproape doi pași pe secundă, pentru întreaga perioadă în care ești treaz. Trebuie să te deplasezi într-un ritm alert, de circa 130 de pași pe minut, să faci jogging – la circa 140 de pași pe minut sau, în cazul meu, să mergi repede”, spune vloggerul care a trebuit să-și adapteze stilul de viață cotidian la țelul pe care și l-a setat.

Markiplier: „Am devenit mobil”

Pentru a-și atinge obiectivul, vloggerul a trebuit să facă totul în mișcare, astfel încât pedometrul său să înregistreze fiecare pas parcurs. A dat cu aspiratorul (pentru a face plimbări prin toată casa), a împăturit hainele (pe care le-a pus în dulap pe rând, pentru deplasări suplimentare), a ieșit la alergat cu câinele, a și mâncat în timp ce mergea.

Însă, mersul pe jos ore în șir presupune arderea a mii de calorii, problemă pe care nu o poți ignora. O persoană de 70 kg arde circa 40 de calorii la fiecare 1.000 de pași. Înmulțit cu 100.000 de pași, asta înseamnă nu mai puțin de 4.000 de calorii pe care trebuie să le pui cumva la loc în timpul mersului.

Citește și: Secretele lui Lewis Hamilton în materie de sport și nutriție 

În jurul orei 18.30, după vreo 58.000 de pași făcuți, Mark a decis să se oprească pentru a mânca. „Îmi era atât de foame”, spune vloggerul în filmulețul postat pe YouTube. După masă și-a reluat mersul alert, pentru a duce la bun sfârșit provocarea.

„Am făcut o greșeală teribilă”

Mark a continuat să meargă, însă mușchii nu-l mai ascultau, mintea îi era numai la mâncare, iar plictiseala pusese stăpânire pe el. Când a ajuns la 70.000 de pași a luat o decizie așteptată de tot corpul.

Am făcut o greșeală teribilă. Când am ajuns la 70.000 de pași, am decis că trebuie să iau o pauză. Așa că m-am întins”, dezvăluie Mark. Și acolo a rămas, fiindcă nu s-a mai putut ridica de jos.

Ce e amuzat e că trupul tău are metode a de a te convinge că ești mai prost decât încerci să fii calm. Când faci ceva suficient de stupid, corpul tău decide că e timpul ca stupidul să dispară. Așa că te oprește de tot. Imediat ce m-am întins pe podea, picioarele mele au încetat să mai funcționeze”, mai spune vloggerul. 

Vedeți toată experiența lui AICI!

Tânărul spune că a câștigat mai multă încredere în el. Chiar dacă nu a reușit să facă cei 100.000 de pași, se consideră un învingător.

Fotografii: Shutterstock/YouTube

Vezi și VIDEO: Home workout - episodul 8: Exerciții pentru mușchii picioarelor cu accesorii de fitness