NUMELE CASTIGATORULUI ESTE: Olariu Ana-Maria din Cluj-Napoca.

Felicitari!

Graeme McDowell a plecat acasa cu 800.000 de euro.  El a câştigat un meci strâns cu thailandezul Thongchai Jaidee, urcând astfel pe locul şapte în ierarhia mondială, a declarat: “A fost o săptămâna fantastică şi mi-a plăcut foarte mult. Toată lumea a fost foarte primitoare şi aş vrea să mulţumesc tuturor de la Thracian Cliffs, Asociaţia de Golf din Bulgaria şi Guvernului Bulgariei. Este uşor pentru mine să spun aceste lucruri stând cu acest trofeu minunat în mâini, dar cred că dacă întrebaţi pe oricare dintre jucătorii care au fost aici, aceştia vă vor spune cât de agreabilă a fost experienţa în Bulgaria. S-a avut mare grijă de noi de la început până la sfârşit. Bulgaria este evident la început în ceea ce priveşte golful, dar sperăm că am declanşat ceva special în acest teritoriu frumos şi că vom vedea mult mai mulţi oameni începând să joace şi să se bucure de acest sport.” 

Semifinalistul Thomas Aiken, din Africa de Sud a adăugat: “Cred că a fost fantastic. Sunt pentru prima oară aici şi nu aş fi crezut că Bulgaria ar putea fi atât de frumoasă. Cred că este o destinaţie grozavă pentru turiştii europeni. De exemplu, dacă o compari cu alte ţări precum Spania, cred că are la fel de multe, dacă nu mai multe de oferit şi o populaţie mai mică. Poţi avea aici o vacanţă liniştită pentru a evada cu familia şi pentru a juca golf. Plajele par să fie grozave, aşa că ai toate motivele să vii.”
 

Aiken a continuat: “A fost fantastic. Volvo face o treabă foarte bună la fiecare eveniment organizat. Un alt eveniment spectaculos săptămâna aceasta, iar atmosfera a fost superbă. Chiar şi într-o ţară unde golful este în faşă, am avut un număr bun de spectatori în ultimele două zile, iar aceştia au fost foarte activi. Circuitul este fantastic şi are o privelişte impresionantă. Este, de asemenea, un circuit minunat, aşa că la final m-am simţit foarte bine săptămâna aceasta. Evident sunt un pic dezamăgit că am pierdut în semifinală, dar a fost o săptămână bună.”
 

Per Ericsson, Preşedintele Volvo Event Management a declarat: “Suntem mândri că Volvo este o companie inovatoare, originală şi orientată spre viitor şi suntem foarte bucuroşi că am organizat primul eveniment integral European Tour în Bulgaria, împreună cu partenerii IMG. Thracian Cliffs au oferit o etapă minunată pentru acest turneu, iar totul a fost perfect primit de jucători la locaţie şi credem că cel de-al 130-lea turneu de golf profesionist pe care-l organizăm a fost un succes major.”
 

Guy Kinnings, Global Managing Director, IMG Golf, promotori ai turneului a adăugat: “A fost o săptămână fantastică pentru golf, acum, când aniversăm 50 de ani de la primul World Match Play Championship. Suntem încântaţi să avem un rol în promovarea a tot ce are Bulgaria şi în special Thracian Cliffs de oferit. Felicităm Volvo pentru un minunat al 130-lea eveniment şi mulţumim Guvernului Bulgariei, Asociaţiei de Golf din Bulgaria şi Thracian Cliffs pentru eforturile lor de a transforma acest eveniment într-un succes răsunător.”
 

Keith Waters, Chief Operating Officer European Tour, a declarat: “ European Tour vrea să felicite Guvernului Bulgariei, Asociaţia de Golf din Bulgaria şi IMG pentru succesul impresionant al organizării primului eveniment European Tour în Bulgaria prin Volvo World Match Play Championship. Suntem siguri că victoria lui Graeme McDowell va poziţiona Bulgaria pe harta golfului şi sperăm să ne întoarcem în această destinaţi exemplară de golf în viitorul apropiat.”
 

Krassimir Guergov, Preşedintele Asociaţiei de Golf din Bulgaria a completat: “Vrem să mulţumim tuturor jucătorilor pentru toate cuvintele frumoase. De asemenea, vrem să mulţumim Volvo, IMG şi European Tour pentru că ne-au oferit oportunitate să arătăm ce putem face în materie de golf. Am avut o experienţă frumoasă găzduind ediţia 48 a Volvo World Match Play Championship la Thracian Cliffs şi aş vrea să îl felicit pe Graeme McDowell, câştigătorul trofeului.”

Citeste mai multe despre Volvo in Golf aici: