De la produse de îngrijire a pielii şi a bărbii la proceduri cosmetice inovatoare, tot mai mulţi bărbaţi conştientizează că grija pentru aspectul fizic nu este ceva ce revine doar sexului frumos, ci o modalitate de a se respecta pe ei înşişi şi de a avea un aspect fizic cât mai plăcut. 

Totuşi, spre deosebire de situaţiile cu care se confruntă doamnele, problemele bărbaţilor sunt mai puţin documentate, chiar şi pe internet. Cu toate acestea, şi bărbaţii au nevoi specifice atunci când vine vorba despre îngrijirea pielii. Iată care sunt soluţiile pe care domnii le au la îndemână pentru top trei probleme masculine ale tenului.

1. Ten gras

Tenul bărbaților este, în cele mai multe cazuri, unul gras. Chiar și cei mai sănătoși și mai bine îngrijiți bărbați pot avea această problemă, fie şi numai din cauza testosteronului și a produsului său secundar, dihidrotestosteronul (DHT). 

Dacă şi tu te confrunți cu această problemă, este posibil să fi făcut o greşeală frecventă care să fi dus chiar la creşterea producţiei de sebum, şi anume utilizarea unor produse de curăţare agresive. Este important să ştii că şi tenul gras are nevoie de hidratare, aşa că dacă foloseşti un gel de curăţare pentru tenul gras, fără să foloseşti şi cremă hidratantă, e posibil să-ţi determini pielea să secrete şi mai mult sebum. 

Aşadar, e mai bine să optezi pentru un produs care curăţă, dar care are şi agenţi de hidratare. Făcând acest lucru, se reduce producția de sebum și tenul tău va arăta mult mai bine. 

2. Coşuri şi fire crescute sub piele

Din ce în ce mai mulţi bărbaţi îşi doresc să scape de surplusul de păr, fie că vorbim de zona axilei, a pieptului şi chiar a membrelor. Cei mai mulţi folosesc aparatul de ras şi doar câțiva merg la saloane de cosmetică pentru epilat cu ceară sau cu zahăr. 

Totuşi, epilatul cu aparatul de ras poate cauza destul de multe probleme. În primul rând, pielea din zonele mai sensibile se poate irita, cauzând usturimi şi disconfort. În al doilea rând, din cauza unor factori precum transpiraţia, poluarea, praful etc., pot apărea coşuri inestetice şi chiar supărătoare.

În ultimul rând, mulţi bărbaţi se confruntă, din cauza rasului, uneori chiar şi la nivelul feţei, cu fire crescute sub piele şi chiar cu foliculita. Deşi există creme şi geluri specifice pentru o astfel de problemă, nu toate tratamentele dau rezultatele scontate. O soluţie la îndemână este epilarea definitivă. 

Există saloane care oferă servicii de epilare definitiva barbati, singurul tratament eficient în tratarea foliculitei, cu rezultate excelente şi de lungă durată. 

3. Apariţia ridurilor

Şi bărbaţii sunt preocupaţi de apariţia ridurilor şi, evident, îşi doresc să se bucure de un aspect cât mai tânăr, pentru cât mai mult timp. Totuşi, trecere anilor îşi lasă inevitabil amprentele şi tot ce poţi face este să încerci să încetineşti cât mai mult procesul de îmbătrânire a pielii, adoptând o rutină de îngrijire eficientă, dar şi un stil de viață echilibrat.

În primul rând, poţi începe prin a-ţi exfolia tenul săptămânal pentru a curăța pielea, a îndepărta celulele moarte şi a impulsiona procesul de regenerare celulară. În al doilea rând, reţine că hidratarea este importantă, aşa că foloseşte în fiecare zi o loțiune adaptată tipului tău de piele. 

În al treilea rând, poţi începe să foloseşti cremă de protecţie solară în fiecare zi. Soarele este duşmanul pielii tale, aşadar, aplică zilnic un produs cu factor de protecție ridicat. În ultimul rând, dar la fel de important, ai grijă să consumi în fiecare zi cel puţin doi litri de apă, să mănânci cinci porţii de fructe şi legume şi să-ţi limitezi cât se poate de mult consumul de alcool și tutun.

Aşadar, ţinând seama de soluţiile propuse mai sus, şi tu poţi începe să ai mai multă grijă de pielea ta în fiecare zi. Gesturile mici pot face o diferenţă mare!

Sursă foto: Shutterstock.com