Odată cu debutul sezonului estival începe și lupta cu kilogramele în plus. Vara este anotimpul perfect pentru a slăbi. Gama de fructe și legume de sezon, dar și hidratarea ne ajută să obținem un abdomen plat. 

Problema cu grăsimea de pe burtă este că nu se limitează doar la stratul superior situat sub piele (grăsime subcutanată), ci include și grăsimea viscerală, adică cea care se află în interiorul abdomenului și care înconjoară organele interne. Și care, de cele mai multe ori, este periculoasă pentru sănătate.

E bine de știut că bărbații pot elimina mai rapid grăsimea de pe abdomen decât femeile. Dieta joacă un rol important în topirea grăsimii acumulate în jurul abdomenului.

Cum scăpăm de burtă: "Tonifiere, apoi cardio. Este greșit invers!"

Andrei Alexandrescu, campion european la culturism, categoria 45-49 ani, vine în ajutorul celor care vor să dea burta jos. Andrei este antrenor personal pentru cei care să se menţină în formă, să slăbească sau să facă sport de performanţă.

"Pentru a scăpa de burtă trebuie să introducem ceva activitate fizică în rutina fizică. Nu mă refer neapărat la abdomene, pentru că ne ajută foarte mult. Cu ajutorul abdomenelor tonifiem musculatura, dar nu dăm jos burta. Asta e o poveste. Trebuie să recurgem la o combinaţie de exerciţii cardio cu exerciţii de forţă. Muşchii se tonifiază prin forţă, în primul rând, urmate de exerciţii cardio, exact în ordinea asta. Este greşit invers”, explică campionul european Andrei Alexandrescu pentru adevarul.ro.

"În meniul zilnic trebuie să includem piept de pui, peşte, orez, cartofi fierţi, fructe şi legume. „Felul în care arăţi depinde foarte mult de ce mănânci. Ajută la slăbit garantat, numai să vrei să faci un minim efort. Nu poţi mânca doar astea toată viaţa, dar ajută. Avem nevoie de o dietă echilibrată. De reţinut că fructele se consumă doar dimineaţa, nu seara”, adaugă el.

Cele mai bune exerciţii pentru slăbit, pe care le putem face acasă, în confortul propriu sunt genuflexiunile, flotările, abdomenele etc.  

Nume important în culturismul românesc

Târgovişteanul Andrei Alexandrescu a devenit campion european la catergoria de vârstă 45-49 de ani, la competiţia care a avut loc luna aceasta, în Spania. Andrei Alexandrescu este un nume important în culturismul românesc. Practică acest sport de 30 de ani, timp în care a câştigat numeroase concursuri, în ţară, iar pe plan mondial s-a clasat chiar pe locul II.

Foto FACEBOOK