Nu degeaba rețelele de socializare au fost mult mai utilizate și au câștigat noi membri. Dacă ai întâlnit în lumea virtuală o fată care ți-a atras atenția, care ți-a ținut de urât în această perioadă delicată, iar uneori ai impresia că o știi de ani întregi, e timpul să-ți iei inima în dinți și să vă vedeți față în față.

Analizând impactul noilor tehnologii asupra interacțiunilor dintre oameni, sociologul britanic Zygmunt Bauman propune conceptul de „dragoste lichidă”, o conexiune mediată prin Tinder, care „se scurge” întocmai ca un lichid. Cercetătorul are în vedere că, dincolo de un ecran digital, ai oricând la dispoziție opțiunea „unmatch”. Specialistul propune totodată și soluția: consolidarea legăturii lichide se întâmplă când conexiunea creată pe Tinder trece pe o altă rețea de socializare, precum Facebook sau Instagram, platforme virtuale care imită mai bine realitatea. Iar dacă vrei să transformi, metaforic vorbind, apa în piatră, adică să treci la următorul nivel, nu îți rămâne decât să o inviți la o plimbare prin parc, la o cafea la colț de bloc, la un langoș luat de la un food truck. 

Important e să îi arăți fetei pe care o placi că dincolo de un avatar virtual e o persoană sinceră, care urmărește mai mult decât o soluție de scurtă durată la solitudine.

Ca să nu dai greș, mai ales dacă fata chiar ți-a picat cu tronc, poți ține cont de câteva recomandări.

Accesoriile

Oricât de nonconformistă ar fi întâlnirea voastră, prima impresie chiar contează și e bine ca cea pe care o inviți în oraș, fie și la o plimbare prin parc, să fie cât de cât impresionată. Dacă e vreme ploioasă, nu uita umbrela acasă, măcar preventiv, îmbracă-te adecvat, însă adoptă un stil smart casual, potrivit contextului. Nu uita de accesorii, de ochelari de soare, dacă prinzi o zi de toamnă însorită, și de ceas. Dacă încă nu l-ai schimbat pe cel din liceu, poți să alegi un model dintre ceasuri barbati ieftine și să profiți de ofertele promoționale. Indiferent de deznodământ, e un must-have pentru orice bărbat și e o achiziție pe care o vei avea în timp, chiar și peste câțiva ani.

Hainele

Asa cum menționam anterior, alege-ți ținuta în funcție de context și nu uita că una de tip office, la cravată și cămașă, poate timora o potențială parteneră. În plus, poate ea vine îmbrăcată în converși și într-o geacă de blugi, iar între voi ar fi o notă contrastantă. Nu neglija nici încălțămintea: nu uita să îți cureți pantofii înainte de a ieși din casă. Totodată, vei face impresie bună dacă vei respecta normele de igienă în vigoare, luându-ți masca de protecție și având în buzunarul hainei un dispozitiv cu dezinfectant de mâini. Acest aspect nu poate arăta decât faptul că ești un tip responsabil și că ții la sănătatea ta și a celor din jur, dând dovadă de multă responsabilitate. 

Dincolo de aceste detalii factuale, bineînțeles că liantul îl reprezintă conversația. Dacă ați dobândit deja o lejeritate în a aborda teme de discuție pe internet, față în față nu veți face decât să le reluați sau să veniți cu noi propuneri. Fii optimist, nu-ți uita simțul umorului acasă și îndrăznește, în lipsa unui zâmbet afișat, să o privești în ochi.  

Sursă foto: unsplash.com