Dar cu atâtea alte opțiuni este normal să ne întrebăm dacă investiția într-un astfel de aparat își merită sau nu efortul. Înainte să intrăm în detalii, ceea ce ne-a impresionat în mod special la telefonul Samsung Galaxy A70 sunt următoarele trei lucruri:

  • Autonomia impresionantă;
  • Display-ul Super AMOLED;
  • Camera triplă.

Iar dacă ar fi să trecem direct la critică, primul punct slab care ne vine în minte este performanța mai puțin satisfăcătoare în comparație cu telefonul Samsung Galaxy A50, din aceeași clasă, dar cu un preț ceva mai mic.

Unul din lucrurile pe care nu se poate să nu-l fi remarcat la strategia Samsung de anul acesta este modul în care coreeni și-au ales prețurile pentru fiecare dispozitiv. Dacă până nu de mult gama A era o gamă adresată în mod special amatorilor de telefoane mobile, în 2019 compania ne-a asaltat cu câte un dispozitiv potrivit pentru fiecare protofel indiferent de grosimea lui.

Astfel, Samsung Galaxy A70, cel puțin așa cum ni s-a arătat nouă, este cu siguranță încă unul din acele telefoane concepute special să se înghesuie între dispozitivele premium și cele mid-level pentru a cuceri încă un segment de piață, mult mai nișat decât marginile între care se încadrează.

Tot ce trebuie să știi înainte de a investi într-un telefon Samsung A70

Un display care fură toate privirile

Ca și aspect, dar și ca funcții, Samsung Galaxy A70 aduce mult cu un telefon din clasa premium. Însă din punct de vedere al prețului este departe de telefoanele flagship din gama S de exemplu, iar acest lucru ne obligă să fim mai permisivi în legătură cu așteptările legate de performanțe.

Fără îndoială, Samsung Galaxy A70 este un telefon frumos care va satisface majoritatea gusturilor în materie de design, ale amatorilor de dispozitive Samsung. În plus, cu o husă personalizată poți să-i dai un look care să se potrivească cu caracterul tău, fără o investiție suplimentară foarte mare. Când vine vorba de huse Samsung Galaxy A70 orice dorință ți se poate îndeplini și primul pas pe care trebuie să-l faci pentru a intra în posesia unui produs de calitate este o vizită pe site-ul itelmobile.ro.

Primul lucru care îți atrage atenția la telefonul Samsung Galaxy A70 este display-ul Super AMOLED de 6.7in cu un notch în formă de semicerc. Acesta arată extraordinar și impresionează odată cu pornirea telefonului. 

Ce poartă Samsung Galaxy A70 pe sub carcasă?

În afară de ceea ce se vede la suprafață, în interiorul carcasei există un procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 675 care face echipă cu o memorie RAM de 6GB și o baterie masivă cu o capacitate de 4500 mAh ce oferă o autonomie de până la două zile în condițiile în care telefonul este folosit cu chibzuință, dar nu cu zgârcenie.

Iar dacă performanțele bateriei ne-au depășit cu mult așteptările, cele ale procesorului nu ne-au dat pe spate, mai ales în comparație cu dispozitivul Samsung Galaxy A 50 echipat cu un Exynos 9610 și disponibil la un preț mai mic.

Legat de funcții, camera este încă unul din atributele acestui telefon care ne-a atras atenția. Întoarce telefonul pe spate și vei observa imediat că este dotat cu următoarele trei camere care se înțeleg bine când vine vorba de fotografie:

  • cameră principală de 32MP și f/1.7 pentru fotografii clare și luminoase;
  • cameră de 8MP cu f/2.2 pentru peisaje;
  • cameră de 5MP cu f/2.2 pentru portrete și efect bokeh.

Nu i-am găsit multe defecte, dar pe lângă performanțele mai puțin demne de laudă față de Samsung Galaxy A50, dacă ar fi să fim cârcotași mai putem adăuga fotografia pe timp de noapte. În condiții aspre de lumină, pozele ies cu zgomot de fundal. Dar putem să trecem peste acest mic detaliu la care Samsung Galaxy A70 nu este singurul telefon din categoria sa care pică testul.

În concluzie, fără să mai lungim discursul, telefonul Samsung Galaxy A70 poate fi privit ca dispozitivul care marchează granița dintre telefoanele mid-range și cele premium și cum era de așteptat, are câte ceva din ambele. Partea bună însă, este faptul că le-a moștenit mai mult pe cele scumpe în detrimentul celor convenabile ca preț.