A lucra împreună cu persoana iubită poate fi ca un vis devenit realitate, dar, în același timp, poate fi și un coșmar. Important este să găsiți un echilibru.

Veți petrece majoritatea zilelor împreună, vă veți folosi de cunoștințele și abilitățile voastre pentru a face profit și veți avea o afacere doar a voastră. În continuare veți merge împreună în magazinele de cadouri barbați pentru a-i sugera ce vrei să primești de ziua ta și vei fi atent la site-urile de bijuterii pe care le lasă deschise pe laptop pentru a o surprinde cu un dar când se așteaptă mai puțin. Acesta ar fi, așadar, scenariul ideal.

Pe de altă parte, există mai multe nuanțe ale unui asemenea tip de relație, pe care multe cupluri nu le iau în calcul decât atunci când e prea târziu. A pune bazele unei afaceri împreună cu un partener este un risc. Dacă la mijloc există și implicații amoroase, atunci situația poate deveni complicată.

Iată ce ar trebui să știi înainte de a pune bazele unei afaceri cu persoana iubită:

Viața personală în afacere

Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont când începi un business cu persoana iubită este că viața personală contează la fel de mult ca reușita în afaceri. Chiar dacă sunteți parteneri de muncă și vă vedeți în fiecare zi, acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunțați la viața personală. Delimitarea celor două vieți - cea profesională și cea personală - este esențială.

Implicarea în afacere

Deși cofondatorii unei companii ar trebui să își împartă responsabilitățile și sarcinile de lucru, în realitate lucrurile se întâmplă diferit. Această situație este, de fapt, similară cu felul în care se petrec lucrurile în orice relație: unul dintre parteneri va oferi mai mult decât celălalt. De aceea, este important să conștientizezi încă de la început că nu veți fi la fel de implicați în această afacere. Poate, la început, cel care a venit cu ideea acestui business va fi mai implicat, dar apoi vor interveni diferite responsabilități care vor schimba lucrurile. Gestionarea așteptărilor este esențială într-o astfel de situație.

Comunicarea în afacere

Felul în care comunicați este, de asemenea, important pentru a construi o relație profesională stabilă. Cei mai mulți parteneri de afaceri care au și o relație personală susțin că folosirea, într-o conversație, a pronumelui personal la persoana I este cea mai bună alegere. „Eu“, în loc de „Tu“, face ca o conversație să fie productivă și să nu rănească egoul sau sentimentele partenerului. De exemplu, în loc să spui: „Tu nu te preocupi niciodată de afacere“, încearcă abordarea: „Eu mă simt copleșit de sarcinile de lucru“. Aceste strategii de comunicare ar trebui folosite, totodată, și în afara relației de muncă.

Așteptările în afacere

Atunci când pui bazele unui business împreună cu persoana iubită este important să stabiliți de la început care sunt rolurile fiecăruia. Deși obiectivele voastre sunt similare, este esențial ca ele să corespundă unui plan de afacere stabilit de comun acord, astfel încât să nu aveți priorități diferite și să dublați astfel efortul de muncă. Când obiectivele și rolurile nu sunt clare, rezultatul va fi o stare de confuzie. Așadar, asigură-te, încă de la început, că ești pe aceeași lungime de undă cu persoana iubită.

Punctele forte și punctele slabe într-o afacere

Faptul că vă cunoașteți foarte bine unul pe celălalt reprezintă un plus pentru afacerea voastră. Poate că nu cunoști slăbiciunile și punctele forte ale unui partener de afaceri, dar sigur le știi pe cele ale persoanei iubite. Cu toate acestea, a fi într-o relație amoroasă este diferit de a fi într-un parteneriat de afaceri, motiv pentru care nu trebuie să pierzi din vedere faptul că pot apărea noi slăbiciuni și puncte tari. În acest caz, comunicarea este esențială, astfel încât fiecare dintre voi să știe ce își dorește celălalt să facă, ce șanse de reușită are, ce temeri are și care ar fi cea mai bună strategie de luat în calcul.

Antreprenoriatul este un stil de viață, iar un cuplu care alege să facă afaceri împreună trebuie să realizeze ce presupune acest lucru și de câtă dedicare este nevoie.

Sursă foto: Just dance/ Shutterstock