Joacă vârf împins, nu pe flancuri

Ronaldo nu mai este la prima tinerețe și face tot posibilul pentru a evolua în continuare la nivel maxim pentru cât mai mult timp. Prin urmare, ca vârf împins la Juventus are mai puțin de alergat. Așadar, nu-ți rămâne decât să îți iei echipament pentru fotbal și să începi să exersezi sprinturile și șuturile la poartă. 

Atunci când echipa ta are posesia, trebuie să încerci în permanență să le iei fața fundașilor adverși și să înscrii. Încearcă să finalizezi cât mai simplu, din prima atingere, pentru a surprinde portarul. Dacă îți place să tragi de la distanță, vei avea nevoie să lucrezi la capitolele precizie și forță a șutului. Chiar Ronaldo a făcut o listă de sfaturi pentru cei care vor să-i calce pe urme. 

Sfaturile lui Ronaldo

  • Fii disciplinat și stabilește-ți obiectivele - antrenamentul este cheia succesului și este foarte important să nu intri în rutină. În afara exercițiilor fizice, ai nevoie și de putere mentală și să știi întotdeauna ce urmărești. Obiectivele te vor ajuta să îți păstrezi concentrarea la ceea ce ai de făcut. 
  • Somn, fotbal, somn, fotbal - acesta este regimul pe care l-a urmat Ronaldo pentru a ajunge unul dintre cei mai mari fotbaliști din întreaga lume. A devenit atletul perfect prin antrenamente prelungite, atât pe teren, cât și în sala de forță. Nu a neglijat însă sănătatea. Somnul, hidratarea și alimentația sunt esențiale, atunci când vrei să faci performanță. 
  • Nu uita de relaxare - tot Ronaldo recomandă să iei din când în când și câte o pauză, pe care să ți-o petreci alături de familie și prieteni. Te va ajuta să ai un moral bun și îți va da energie. 

Cum să pasezi și driblezi ca Ronaldo

Ronaldo nu este doar un marcator înnăscut, ci și un bun pasator. Pe lângă cele 702 goluri, are și 220 de assisturi de-a lungul carierei. Atunci, când este în posesie, Ronaldo caută de cele mai multe ori poarta, dar dacă are un coechipier mai bine poziționat, îi va pasa, cu siguranță. De asemenea, reușește să destabilizeze apărările prin un-doi-uri rapide. 

Și la capitolul dribling, Ronaldo stă foarte bine. De cele mai multe ori, caută să își depășească adversarii în viteză și are și o schemă ce poate fi considerată marcă înregistrată. Dacă vrei să îți driblezi adversarii așa cum o face portughezul, va trebui să pătrunzi în viteză și să schimbi rapid direcția mingii. Totul ține de exercițiu. 

Cum aperi ca Ronaldo

Asta e cea mai ușoară parte: nu o faci deloc! Vei fi primul om din atac, așa că nu vei putea să-ți ajuți prea mult echipa pe faza defensivă. Cel mai probabil, vei participa la marcajul în zonă și la fazele fixe. Va trebui să îți păstrezi energia pentru a da goluri și a-ți ajuta echipa să câștige meciurile. 

Acestea sunt lucrurile pe care va trebui să le pui în practică, dacă vrei să ai o șansă cât de mică de a ajunge la nivelul lui Cristiano Ronaldo. Nu va fi ușor, vei avea mult de muncă, dar nu se știe niciodată cât de departe ai putea ajunge. 

Sursa foto: pixabay.com/flooy