Să întâlnești femeia potrivită sună bine, dar dacă ai de gând să-i pui marea întrebare, va trebui să faci câteva pregătiri. În afară de mult curaj, mai ai nevoie să bifezi și alte câteva aspecte extrem de importante, înainte s-o întrebi „vrei să fii soția mea?”  

Pașii pe care îi ai de făcut

Așadar, te-ai hotărât să faci pasul și să-ți ceri iubita de soție. Momentul ar putea fi spontan, dar dacă vrei s-o faci ca la carte, trebuie să urmezi câțiva pași mai mult sau mai puțin obligatorii: 

  • Inel logodna - este primul lucru pe care trebuie să-l iei în calcul. Va trebui să vezi mai întâi dacă partenera ta ți-a dat niște indicii. Poate că ți-a arătat inele care îi plac sau a fost încântată de cel primit de cea mai bună prietenă. Poți cerceta și cutia ei de bijuterii, pentru a-i afla stilul, dar și pentru a alege un inel care să i se potrivească pe deget. Dacă te vei informa, îți va fi mult mai ușor să faci alegerea cea bună. 
  • Alege locul - este foarte important ca acesta să aibă o semnificație specială pentru amândoi. Fie că este vorba despre restaurantul sau barul în care v-ați întâlnit prima dată, fie pe plajă, la munte sau în alt locație, încearcă să faci o alegere cât mai inspirată. Romantismul nu trebuie să lipsească într-un astfel de moment.  
  • Pregătește-ți discursul - îți va fi greu să îți stăpânești emoțiile, așa că n-ar strica să faci câteva repetiții în oglindă, înainte de a o întreba dacă vrea să se căsătorească cu tine. Cuvintele trebuie să fie însă sincere și să vină din inimă. 
  • Organizează marea întâlnire - te poți duce să îți iei iubita de acasă sau să vă întâlniți direct în locul unde o vei cere de soție. Asigură-te că totul este pregătit și fii punctual. Gândește-te foarte bine la ce fel de persoană este și dacă i-ar plăcea să fiți doar voi doi sau să aveți și câțiva prieteni foarte apropiați prin preajmă într-un astfel de moment. 
  • Cere-o de soție - îngenunchează, chiar dacă poate părea demodat. Așa se face o cerere în căsătorie ca la carte, iar gestul tău o va emoționa cu siguranță. Este un moment unic în viața voastră, care se va transforma în una dintre cele mai frumoase amintiri. 
  • Pețește-o (pas opțional) - va trebui să ceri și acordul părinților ei. Pentru unele familii, acest pas este important, iar viitorii tăi socri vor aprecia, cu siguranță, gestul. 

Momente potrivite și idei inedite de a o cere de soție

În timpul sărbătorilor - anul se apropie de final, așa că perioada îți oferă opțiuni nelimitate. Ai putea să faci cerea în căsătorie de Crăciun și să-i oferi inelul sub formă de cadou. Noaptea dintre ani este de asemenea un moment special și veți avea un motiv în plus de petrecere. 

În locuri publice - gândește-te la un loc cu totul special pentru voi și du-o acolo, atunci când ai de gând să îngenunchezi și să-i oferi inelul. Vorbește cu cineva să vă facă poze sau să vă filmeze. Dacă e vorba de un bar sau un restaurant, poți "complota" și cu DJ-ul sau cu trupa de acolo, să pună sau să interpreteze melodia preferată. 

Cererea homemade - va trebui să îți activezi partea creativă și să o surprinzi. O poți cere de soție în scris, cu flori, cu un tort, în timpul unei cine romantice. Poți face și un panou cu poze relevante din timpul relației voastre. Ideea este ca atmosfera să fie una cât mai romantică. 

Lucruri pe care ar trebui să le eviți

În primul rând, nu o cere de soție dacă nu simți cu adevărat că relația voastră a ajuns în punctul potrivit. Un răspuns negativ din partea ei ar strica toate pregătirile. 

Evită să ascunzi inelul în mâncare, așa cum ai văzut că se face în filme. N-ai vrea să o vezi că se îneacă cu el sau că își rupe un dinte. 

Și dacă tot am ajuns din nou la inel, asigură-te că este unul care să i se potrivească pe deget și nu uita să îngenunchezi. 

Sursa: pixabay.com/ArtTower