Viața lui Kim Jong-un este învăluită în mister, iar gărzile sale de corp rămân o sursă de fascinație interminabilă. A deveni gardă de corp pentru liderul nord-coreean este extrem de dificil. 

Securitatea din jurul liderului suprem este formată din trei linii diferite, dar prima dintre aceste linii, bărbații în costume negre, este cea mai vizibilă.

Daily NK,  publicație sud-coreeană care monitorizează evenimentele din Coreea de Nord, a obținut recent o copie originală a standardelor de selecție a membrilor așa-numitei „Unități 974”, unitatea de gărzi de corp însărcinată cu protecția liderilor de vârf ai Coreei de Nord. 

Ce condiții trebuie să îndeplinească bodyguarzii lui Kim Jong-un

Recruții trebuie să treacă prin mai multe teste. Sunt analizate la sânge starea de sănătate, aspectul, personalitatea și originea familiei.

Selecțiile se fac dintre elevii din ultimul an de liceu, de la cele mai bune școli. Candidatii ar trebui să fie copii de muncitori, fermieri sau soldați. Anul acesta, selecționerii îi preferă pe copiii care trăiesc în comunitățile rurale.

Dacă te înrolezi în gărzile de corp, nu îți vei mai vedea niciodată familia sau, cel puțin, va trebui să aștepți aproximativ 13 ani pentru a face acest lucru. 

Gărzile de corp ar trebui să fie pregătite să devină „scuturi umane”, să își sacrifice viața pentru liderul suprem.

Candidații pentru gărzile de corp trebuie să aibă 17 ani și 167 de centimetri înălțime, o noutate față de anii precedenți când criteriul de înălțime era de 163 cm.

Doritorii ar trebui să îl „idolatrizeze în mod absolut” pe Kim Jong-un, să fie pregătiți din punct de vedere ideologic să moară pentru a-l proteja și să nu posede probleme în mentalitatea lor politică sau ideologică.

De ce își pune Kim Jong-un bodyguarzii să alerge pe lângă mașină

Kim Jong-un își pune bodyguarzii să alerge pe lângă limuzina cu care circulă el. Motivul este unul incredibil. În cartea „Marele succesor: destinul perfect al strălucitului tovarăș Kim Jong Un”, Anna Fifield, șefa biroului Washington Post din Beijing, spune că președintele din Coreea de Nord a preluat ideea scutului uman din jurul mașinii sale dintr-un film cu Clint Eastwood - In the Line of Fire.

În acest film, Eastwood interpretează rolul unui agent secret aflat în serviciul lui John F. Kennedy, când acesta a fost asasinat în 1963. Personajul lui Eastwood și alți agenți aleargă pe lângă mașina președintelui. Fifield spune că liderul nord-coreean ar fi văzut filmul când era copil și l-a marcat.

Captură Youtube