Iar dacă urmează să te muți în casă nouă, lucrurile sunt mai simple, pentru că poți alege încă de la început acele lucruri care te ajută să creezi nu doar un spațiu practic și funcțional, ci și unul plăcut.

Oricare ar fi dimensiunea băii și stilul în care este deja amenajată ori urmează să o amenajezi, instalațiile sanitare, accesoriile, iluminatul și textilele te vor ajuta să ai o baie ca un spa chiar la tine acasă și să îți faci zilele mai pline de energie și serile mult mai relaxante.

Alege instalații sanitare potrivite stilului tău 

Cada de baie, cabina de duș, lavoarul și vasul pentru WC sunt instalații sanitare esențiale în orice baie. Dacă acum începi să faci planuri pentru amenajare sau dacă te-ai plictisit de cele existente, gândește-te la nevoile tale și la stilul care te reprezintă, apoi alege produse pe gustul tău, de calitate, rezistente și durabile, de care să te bucuri cât mai mult timp.

Alege piese de mobilier și instalații sanitare conform cu stilul preferat și dimensiunea spațiului pe care îl ai la dispoziție. Dacă baia ta este o încăpere generoasă, poți opta pentru un lavoar mare și o oglindă de mari dimensiuni. Dacă baia este mai mică, folosește toate piesele de mobilier și instalațiile în așa fel încât spațiul să nu pară foarte aglomerat și să creeze o atmosferă intimă. O altă idee pentru economisirea spațiului este să alegi un vas de toaletă cu prindere pe perete, în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție.

Acordă aceeași atenție și mobilierul de baie. Acesta este tratat pentru a face față umezelii care se acumulează, așa că tot ce trebuie să faci este să alegi stilul, culorile și texturile care se potrivesc cel mai bine în spațiul tău, pentru a crea un aspect cât mai plăcut.

Folosește accesorii pentru a crea o atmosferă relaxantă 

Accesoriile, materialele textile și corpurile de iluminat sunt detaliile care te ajută să creezi aspectul final al oricărei încăperi. Pentru a avea o baie cu o atmosferă cât mai relaxantă, ai la dispoziție o mulțime de posibilități de amenajare și produse în cele mai variate stiluri.

Alege corpuri de iluminat în funcție de mărimea băii și de cantitatea de lumină pe care dorești să o obții. Dacă beneficiezi de lumină naturală, aplicele și plafonierele cu lumină caldă sunt mai mult decât potrivite. 

În cazul în care ai nevoie de o lumină funcțională, atunci ai nevoie de spoturi și de o lumină direcțională și mai rece, care simulează cât mai bine condițiile naturale de luminozitate. Este important să alegi corpuri de iluminat în același stil cu restul mobilierului din baie, pentru a crea un aspect echilibrat vizual.

Materialele textilele sunt cele care oferă căldură oricărei camere, așa că asigură-te că alegi prosoape, halate de baie și covorașe în culori cât mai liniștitoare, pastelate. Poți alege textile în aceleași nuanțe sau poți opta pentru contraste nu foarte stridente, care completează natural piesele de mobilier, corpurile de iluminat, instalațiile sanitare și decorațiunile.

Oglinzile, recipientele pentru cosmetice, suporturile și soluțiile de depozitare trebuie să fie în același stil și să aibă dimensiunile potrivite pentru a se încadra perfect în spațiul pe care îl ai la dispoziție.

Dacă dorești să transformi baia într-o oază de liniște și relaxare, ai nevoie de instalații sanitare, piese de mobilier și accesorii în stilul tău preferat, care să creeze ideea de spa la tine acasă. Alege cu grijă produsele, culorile, texturile și accesoriile pentru a obține un aspect unitar și pentru a îți oferi spațiul intim de care ai nevoie.

Sursa foto: Shutterstock