În tinerețe, revenirea după o noapte de distracție era ușoară și rapidă, dar odată cu trecerea anilor descoperim că lucrurile se schimbă. O noapte pierdută este mult mai greu recuperată de organismul nostru trecut de 35 de ani, față de atunci când aveam 20 de ani. 

Vârsta își spune cuvântul și, chiar dacă nu a trecut prea mult timp de când planurile de concediu însemnau un bilet de tren și așezarea cortului pe plaja din Vama Veche, organismele noastre sunt mult mai solicitate din cauza tumultului vieții moderne. Viața trăită acum de persoanele de 40 de ani nu mai are multe elemente în comun cu cea de la 20 de ani. Motivul este stresul mult mai mare resimțit în zilele noastre și presiunea societății de a te încadra în standardele sale. 

Dat fiind faptul că tot mai multe persoane tinere se confruntă cu probleme de sănătate, un stil de viață haotic poate crea mari probleme. Astfel, pentru a ne putea bucura de micile plăceri ale vieții, trebuie să învățăm să ne protejăm corpul. 

Dacă deja simți că după o petrecere îți ia mai mult timp să-ți revii, este momentul să apelezi la câteva trucuri pentru ca a doua zi să poți funcționa în parametri normali. Nu uita că, în astfel de situații, ficatul este cel care are cel mai mult de suferit. Din acest motiv, nu ar fi rău dacă ai avea în casă inclusiv ceaiuri pentru ficat, pe care să le consumi ocazional. 

Iată care sunt câteva moduri prin care poți petrece o noapte întreagă fără ca a doua zi să regreți:

Alternează alcoolul cu băuturi răcoritoare

Deși pare greu de făcut, deoarece atunci când te distrezi cu prietenii nu prea mai poți sa te oprești, ar fi indicat să alternezi paharele cu alcool cu cele cu sucuri naturale sau apă plată ori minerală. 

Bea încet

Serile cu băieții se desfășoară, în cele mai multe cazuri, cu o viteză extraordinară. Discuțiile antrenante și muzica te fac să-ți uiți ritmul natural și să capeți viteză. Conform studiilor, alcoolul este metabolizat de către organismul nostru într-un ritm de aproximativ 30 ml pe oră. Asta înseamnă că, dacă vei reuși să bei mai încet, vei atinge mai greu starea de ebrietate. 

Alege băuturile deschise la culoare și fără acid

Sunt studii care confirmă faptul că băuturile închise la culoare provoacă o mahmureală mai puternică decât cele incolore sau deschise la culoare. Indiferent pe care le preferi, este indicat să nu le amesteci cu băuturi acidulate, deoarece acizii fac alcoolul să ajungă mult mai repede în sânge. 

Dacă nu ai reușit să ții cont de aceste sfaturi și mahmureala este primul lucru pe care îl simți dimineața, nu îți rămâne decât să o combați. Deoarece mahmureala se traduce, în mare parte, prin greață și deshidratare, poți începe prin a-ți elibera stomacul eliminând prin vomă, iar apoi să te hidratezi corespunzător. De ajutor în această situație sunt apa, sucurile naturale de fructe, bananele, prin conținutul bogat în potasiu, și, dacă vei avea nevoie de un ajutor suplimentar, poți apela la aspirină sau la un medicament ce are la bază ibuprofen.

Sursa foto: Shutterstock