Pentru unii, la toată această situaţie s-au mai adăugat şi problemele legate de teleşcoală, vacanţele prelungite şi inopinate ale copiilor şi absenţa altor activităţi individuale. Nu este de mirare că multe cupluri au ales să se despartă, în timp ce altele caută metode de a reaprinde pasiunea. Dacă şi tu eşti într-o astfel de situaţie sau pur şi simplu îţi doreşti să petreci mai multe momente romantice cu partenera ta, a venit momentul să iei în considerare o escapadă în doi. Iată câteva idei care ar putea să te ajute!

Un weekend romantic la munte 

Ce este mai plăcut decât să petreci câteva zile de relaxare într-o cabană, într-un peisaj de iarnă ca în filme? În plus, nimic nu se compară cu atmosfera romantică pe care o creează focul din seminee. Dacă te-am convins, nu-ţi rămâne decât să alegi destinația potrivită, să rezervi o cameră cu şemineu şi o privelişte de vis şi să te asiguri că vă aşteaptă acolo şi o sticlă de şampanie pusă la rece. Dacă nu sunteţi amatori de sporturi de iarnă, puteţi face plimbări prin pădure, puteţi descoperi tradiţiile zonei sau vă puteţi relaxa la un spa din zonă. 

Magia sărbătorilor de iarnă

După un an cu multe provocări, redescoperă alături de iubita sau de soţia ta magia sărbătorilor, vizitând un oraş cu o piaţă de Crăciun. În România, cea mai celebră este cea de la Sibiu, dar poţi merge şi în oraşe din străinătate, dacă timpul vă permite să faceţi o excursie mai lungă. Piaţa de Crăciun din Budapesta este şi ea renumită, precum şi cele din Viena sau Praga. Încălziţi-vă savurând un pahar de vin fiert sau o ciocolată caldă, faceţi-vă propriile decorațiuni pentru pomul de Crăciun sau pur şi simplu bucuraţi-vă de atmosfera din jurul vostru plimbându-vă printre căsuţele meşterilor artizani.

O vacanţă exotică

Dacă vrei să-i oferi partenerei o experienţă cu adevărat de neuitat, poţi propune să plecaţi într-o vacanţă exotică. Destinaţii precum Republica Dominicană, Tanzania sau Mexic sunt foarte populare în această perioadă a anului. Chiar dacă implică zboruri lungi, odată ajunşi la destinaţie vă puteţi bucura din plin de plaje nemaipomenite, mult soare, experienţe culinare inedite şi excursii fascinante în locuri în care poate v-aţi dorit de mult timp să le exploraţi. În plus, departe de casă şi de problemele de zi cu zi, va fi mai uşor să regăsiţi atracţia care v-a adus împreună. 

Un city break palpitant

Cu siguranţă există cel puţin un oraş pe care amândoi vă doriţi de mult timp să-l vizitaţi şi încă nu aţi avut ocazia. Nu mai amâna şi fă-i iubitei tale o surpriză, organizând un city break. Chiar dacă acest tip de escapadă presupune doar un weekend prelungit, schimbarea de peisaj vă poate fi benefică. Exploraţi împreună oraşul, bucuraţi-vă de tradiţiile gastronomice ale ţării respective, vizitaţi muzeele şi parcurile şi regăsiţi plăcerea de a face lucruri împreună. Nimic nu este mai palpitant decât să faci ceva pentru prima dată alături de persoana pe care o iubeşti.

Chiar dacă vorbim despre o escapadă de câteva zile sau de o adevărată vacanţă exotică, este important să petreci momente de relaxare şi de intimitate alături de partenera ta. Aşadar, fă-i o surpriză şi invit-o într-o aventură romantică! Ar putea fi exact ceea ce aveaţi nevoie amândoi pentru a vă regăsi echilibrul în cuplu.

Sursă foto: Pexels.com