Dârbâi de frig în casă? S-au scumpit utilitățile? O companie electrică a găsit câteva soluții neinspirate pentru cei care vor să facă economie la căldură. În fața criticilor primite, compania a fost nevoită să-și ceară scuze public.

O firmă de energie le recomandă clienților cărora le e frig să-și ia cățelul în brațe, să joace hula-hoop sau să mănânce ghimbir pentru a se încălzi și totodată a face economie, în contextul scumpirii gazelor și energiei electrice.

Săptămâna trecută, SSE Energy Services, o divizie a Ovo Group, le-a transmis clienților o informare cu 10 sfaturi pentru a avea căldură fără să umble la termostat.

Pe lista de recomandări se afla închiderea ușilor la camerele care nu sunt ocupate, folosirea puloverelor şi a şosetelor de lână, creşterea suprafeţelor izolate sau chiar un concurs de hula-hoop.

Modalităţi inedite de a utiliza mai eficient sistemele de încălzire

Firma din Marea Britanie a subliniat și importanța folosirii unui termostat inteligent dar şi sugestii precum îmbrățișarea animalelor de companie, consumul de alimente care stimulează digestia şi încălzesc corpul, curăţarea casei.

Al doilea mare furnizor de energie din Marea Britanie a primit imediat critici pentru sugestiile ofensatoare, clienții fiind revoltați de situație.

Compania a informat că a şters aceste recomandări, adăugând că a este conştientă de situaţia dificilă cu care se confruntă mulţi din clienţii săi. "Lucrăm din greu pentru a identifica soluţii cu sens pe măsură ce ne apropiem de o criză energetică şi recunoaştem că recomandările au fost neinspirate. Ne cerem scuze în mod sincer", a informat Ovo Group.

Sfaturile au fost trimise în contextul în care plafonul care limitează tarifele percepute de furnizorii de energie va crește din aprilie, el fiind deja la un nivel record de 1.277 lire sterline.

Potrivit unor estimări, facturile vor crește apoi chiar și cu 50%. Aceste creşteri sunt cauzate de o explozie a preţului gazelor naturale, care este în prezent de cinci ori mai mare decât era la începutul anului trecut, pe fondul unei cereri ridicate la nivel mondial.

Foto shutterstock.com