Știm că poate fi dificil să încadrezi un antrenament de lungă durată în programul tău, tocmai de aceea este ideal să-ți formezi o rutină care să includă exerciții de bază și care să dureze aproximativ 20 de minute. Iar pe lângă programul creat, mergi cât mai mult pe jos. Pe lângă faptul că vei observa îmbunătățiri privind silueta ta, acesta are o serie de beneficii.

Îmbunătățește starea de spirit

Dacă sediul locului de muncă îți permite, alege să parcurgi distanța până la birou pe jos sau să cobori cu câteva stații înainte de destinație. Mersul pe jos este un exercițiu de intensitate scăzută, ușor de realizat și extrem de benefic. Potrivit cercetătorilor, acesta contribuie la o stare de spirit mai bună, așadar vei ajunge la birou mai relaxat și cu un nivel mai mare de concentrare. 

Dacă vrei să faci această experiență și mai plăcută, optează pentru o pereche de adidasi puma, pe care să-i ai mereu la tine. Imediat ce ajungi la birou, te poți schimba în pantofii eleganți.

Crește calitatea somnului

Zilele agitate, cu multe sarcini de rezolvat, duc la epuizare și au un impact negativ asupra calității somnului. Din fericire, potrivit studiilor, mersul pe jos îmbunătățește somnul. Chiar dacă uneori este mai rapid și mai simplu să te urci în mașină să mergi la piață, poate ar fi interesat să încerci, de câteva ori pe lună, să înlocuiești mașina cu o plimbare. 

Totodată, profită de finalul de săptămână și stabilește un traseu pe care să-l parcurgi în mers. Poate fi o plimbare în parc, un traseu montan lejer sau vizitarea unui muzeu. Nu doar că vei avea grijă de corpul tău, dar și mintea ta va primi un plus de relaxare și bună dispoziție.

Reduce poftele alimentare

Poftele alimentare sunt motivul pentru care majoritatea oamenilor nu reușesc să slăbească. De obicei, alimentele dorite sunt destul de bogate în calorii, grase sau zaharoase, ciocolata fiind în fruntea acestei liste. 

Potrivit studiilor, după o plimbare de aproximativ 15 minute, oamenii experimentează o scădere majoră a ceea ce înseamnă pofte alimentare. Mai mult, mersul pe jos reduce și dorința de zahăr, atât în timpul plimbării, cât și pentru o perioadă de aproximativ 15 minute după terminarea acesteia.

Scade nivelul de stres

Data viitoare când treci printr-o situație stresantă, acordă-ți timp și ieși la o scurtă plimbare. Vei observa că se va instala rapid o stare de calm și liniște. Studiile realizate de-a lungul timpului au demonstrat că mișcarea pe care corpul o exercită atunci când pășești ajută la relaxarea mușchilor corpului și, de asemenea, la eliberarea de stres. Mai mult, îți crește frecvența cardiacă și scad șansele de a dezvolta alte boli, precum accidentul vascular cerebral sau cardiomiopatia.

Mai mult, dacă îți dorești să slăbești, începi să mergi pe jos zilnic pentru aproximativ 20 de minute. După ce ai atins acest obiectiv, mărește durata și încearcă să parcurgi 30 de minute în fiecare zi.

Sursă foto: Shutterstock