Robert Turcescu are o avere impresionantă, dar locuiește într-o casă ANL. El este unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști români, Din  2016 s-a lansat și în politică, ajungând parlamentar.

De când a urcat pe scena politică, Turcescu a reușit să achiziționeze mai multe proprietăți, terenuri și mașini. Însă cu toate acestea politicianul locuiește în prezent într-o vila de tip ANL.

Ce avere are Robert Turcescu

Potrivit declaraţiei de avere din 2020, jurnalistul deţinea 14 conturi bancare în valoare de 200,000 de euro, 8 fonduri de investiții cu plasamente de 1,3 milioane de euro, plasamente de 200,000 de dolari, acțiuni în 9 societăți comerciale, dar și 8 terenuri, 3 apartamente și 2 case. Cu toate acestea, Turcescu locuieşte în prezent într-o casă ANL, în nordul Capitalei.

Cât a costat vila ANL în care locuieşte Robert Turcescu

Robert Turcescu recunoaște că la achiziționarea imobilului a beneficiat și de o subvenție guvernamentală în 2005, când a fost contractat. El a aplicat pentru o locuință ANL, pe care a achitat-o integral cu un credit, după ce a divorțat.

„La vremea respectivă nici nu se punea problema în felul acesta, a milionarului Turcescu. Apropo de conturi, nu conturile sunt importante, ci sumele din ele, conturi își poate deschide oricine. Am făcut o cerere la vremea respectivă. Divorțasem și voiam să locuiesc în zona de nord a Capitalei unde rămăseseră fosta mea soție și fata mea, la acea vreme având 5 ani.

Se construia acest cartier din zona de nord a Capitalei, cartier ANL. Am explicat situația mea locativă, la momentul acela nu aveam un apartament. Se modificase lege, era o perioadă în care puteai să aplici pentru o locuință ANL, nu era bătaia atât de mare pe locuințele ANL pe cât și-ar închipui unii în momentul de față.

Casa în care locuiesc nu este o casă foarte mare, are 135 m², cu tot cu anexele respective. Terenul nu vă închipuiți că este cine știe ce curte, e o curte de 20 m² în spatele locuinței. Casa a costat în jur de 80.000 de euro. Ăsta e prețul pe care l-am achitat. Nu spun că era un preț mic, dar nici mare pentru momentul respectiv.

Am făcut un credit ipotecar, așa prevedea legea, l-am achitat, sunt proprietarul acestei locuințe, locuiesc și astăzi în ea. Cartierul este în regulă, dar nu e un lucru de care să îmi fie rușine, că am aplicat pentru o locuință ANL la acel moment. E un cartier cu oamenii care au diferite poziții, procurori, judecători, e un cartier cu lume bună, inclusiv ziariști”, a declarat Turcescu la emisiunea lui Denisei Rifai.

Foto Facebook