Oferirea unui vin bun de Sărbători s-a reîmpământenit drept obicei în ultimii 20 de ani”, spune Marinela Ardelean, care a încheiat cu succes, recent, un doctorat în promovarea vinului și a brandului de țară. „Din fericire, avem de unde alege și, odată cu lansarea programului Carrefour Deschidem Vinul Românesc, a devenit mai simplu ca niciodată să găsești o selecție de vinuri excelente, alese de specialiști, reprezentative pentru nivelul actual al industriei vinului din România.”

După ce ne-a evocat varietatea oferită de podgoriile din Dealu Mare, Marinela Ardelean ne poartă azi mai la vest pe meleagurile Olteniei, „la unul dintre producătorii care oferă toate tipurile de vin, suficient pentru a satisface orice gust, oricât de pretențios, provenit din legendara regiune a Drăgășaniului, unde s-au născut struguri prețioși, cum ar fi (ați ghicit, nu?) Negru de Drăgășani sau „fratele” său, Novac.”

E vorba de crama Avincis, ale cărei vii din Drăgășani privesc de sus curgerea maiestuoasă a bătrânului Olt, spre Dunăre. 

Citește continuarea pe www.protv.ro!