Un tată a vrut să-și pună capăt zilelor pentru că îi era rușine că fiul lui nu se căsătorise până la vârsta de 29 de ani. Bărbatul în vârstă de 55 ani din China nu a mai vrut să trăiască cu această "povară". Din fericire a scăpat, iar acum este internat în spital, starea lui fiind stabilă.

Bărbatul din China scrisese un bilet de adio pe care i l-a înmânat unui paznic din gara din Shanghai, pe 22 ianuarie, după care a căzut inconștient. El luase o supradoză de medicamente.

Motivul: fiul nu și-a întemeiat o familie până la 29 de ani

Bărbatul a scris pe biletul de adio că a „trăit o viaţă plină de ruşine” deoarece fiul său nu are nici soţie, nici copii la vârsta de 29 de ani. „Oamenii de vârsta mea din sat au şi copii şi nepoţi deja. Dar tu ai 29 de ani şi nu ai realizat nimic”, a mai scris acesta în biletul adresat fiului său. 

Bărbatul a supravieţuit tentativei de sinucidere şi se află în spital unde primeşte îngrijiri medicale.

Tradiții rigide în China

În tot acest timp, pe reţelele sociale din China a început o dezbatere pe tema presiunii care se pune pe tineri, de a-şi întemeia o familie devreme.

„Responsabilitatea tatălui este de a-şi creşte fiul bine şi de a-i oferi o educaţie bună, dar şi de a-l vedea la casa lui şi cum îşi deschide un business. Tocmai atunci poate să spună că şi-a îndeplinit misiunea”, a scris un internaut pe rețeaua de socializare chineză Weibo.

În China, este tradiție ca oamenii să se căsătorească și să aibă copii înainte de a împlini 30 de ani și nu este neobișnuit ca părinții să-și oblige copiii să meargă în fața altarului cu persoane complet necunoscute sau pe care le plătesc în acest scop.

Femeile necăsătorite numite rebuturi

Dacă femeile nu se căsătoresc până la 27 de ani, sunt numite „sheng nu” (resturi). Însă în mediul urban femeile sunt dispuse să-și asume această etichetă, jumătate din ele declarând că nu se grăbesc să se mărite, potrivit unor sondaje locale.

Pentru bărbați presiunea pare mai mare, pentru că se așteaptă ca ei să ducă numele familiei mai departe, a declarat pentru Insider dr. Mu Zheng, expert în sociologie la Universitatea Națională din Singapore.

„Căsătoria este, de asemenea, un indicator important al maturizării sociale și al succesului personal”, a mai spus Mu Zheng.

Foto shutterstock.com