Un bărbat a primit 530.000 de euro de pe urma părinților săi decedați. Este cea mai mare și lungă fraudă socială din istoria țării.

A încasat 530.000 de euro

Donal O'Callaghan din Irlanda și-a petrecut ultimii 33 de ani pretinzând că părinții lui sunt în viață, ceea ce i-a permis să încaseze nu mai puțin de 530.000 de euro de la stat, scrie irishexaminer.com.

Bărbatul de 58 de ani a fost prins atunci când autoritățile au vrut să-i recompenseze tatăl care urma să împlinească 100 de ani.

Cum a fost prins

Serviciile de asistență socială din Irlanda au făcut verificări suplimentare și au descoperit că nu-i pot da de urmă.

O’Callaghan a încasat pensiile pentru părinții lui, Donald și Eileen, între 1987 și 2020. Dar în 2020, anul în care tatăl său ar fi împlinit 100 de ani dacă ar fi trăit, asistența socială nu a putut să-i dea de urmă pentru a-l recompensa, așa că a luat legătura cu poliția, spitalele locale, medicii de familie, dar și alte instituții care ar fi trebuit să știe ceva despre el.

În ciuda tuturor eforturilor depuse, nu s-au descoperit dovezi că Donald și soția lui ar fi în viață, însă nici certificate de deces.

Prin urmare, poliția a început să supravegheze locuința. Au fost verificate și mai multe cimitire. Inspectorul care s-a ocupat de caz a declarat că într-un final s-au localizat mormintele celor doi.

În urma verificărilor, autorităţile au mai descoperit că Donal O’Callaghan a luat și pensia mamei lui cât tatăl încă era în viaţă, cel mai probabil fără ca acesta să ştie. 

Condamnat la închisoare

Bărbatul din orașul irlandez Cork a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare. 

Dependent de jocuri de noroc

Pe durata procesului, avocatul a încercat să îl apare spunând că acesta este dependent de jocuri de noroc şi că avea nevoie de bani pentru a se trata.

Foto shutterstock.com