Supranumit „Briliantul” sau „Il Fenomeno”, Adrian Mutu a fost nu doar unul dintre cei mai buni fotbaliști români din istorie, dar și unul dintre cei mai apreciați atacanți la nivel mondial.

Cu echipe precum Dinamo, Inter Milan, Juventus, Chelsea, Parma sau Fiorentina în CV, Adrian Mutu s-a făcut remarcat în toată lumea, iar în țara nostră a fost mereu subiect de primă pagină.

Căsătorit pentru prima dată atunci când avea puțin peste 20 de ani, „Briliantul” și-a amintit în cartea sa, „Revenirea din infern - Povestea neștiută a vieții mele”, despre mariajul cu Alexandra Dinu, prima lui soție.

Printre altele, Adrian Mutu a dezvăluit, potrivit celor de la Click și care a fost, din punctul lui de vedere, motivul divorțului.

„Ne-am întâlnit și a fost dragoste la prima vedere. Tineri, foarte tineri, eu, 21, ea, 19 ani. Abia plecasem în Italia, Alexandra rămânea în țară, era greu. Însă relația avansa, așa că am hotărât să ne gândim la căsătorie și, după șase luni, am făcut acest pas. Voiam ca Gică Hagi și soția sa, Marilena, să ne fie nași. Era idolul meu, se spunea că la EURO 2000 îmi predase ștafeta, așa că l-am rugat pe Giovani să vorbească să vadă dacă sunt de acord. Marilena și Hagi au acceptat să ne fie părinți spirituali și în august 2000 ne-am căsătorit. A fost o iubire fulgerătoare, de adolescenți, aș spune chiar de copii. Dacă mă uit în urmă, cred că la acea vârstă un bărbat nu e copt, mai are de mâncat mămăligă. Atenție, nu spun că cei care se căsătoresc tineri nu au șanse să rămână împreună, dar la noi nu a funcționat. Fiecare avea jobul său, eram vedete, simțeam presiune, peste tot pe unde mergeam. Presa era după noi, ne iscodea, voia să afle toate detaliile. Relația nu a mers din cauza tinereții. Primul an a fost ok, apoi am început să ne maturizăm. Unghiurile se schimbă, apar neînțelegerile. A venit cu mine, în Italia, și așa a apărut Mario, în toamna lui 2022. Un băiat sensibil, frumos, deștept. Înainte de începerea sezonului, pe 9 septembrie, se naște Mario. Debutasem la echipa națională, strânsesem destule meciuri în Serie A, în cupele europene, dar niciodată nu avusesem așa emoții. «Îmi tremurau grisinele», cum spun fotbaliștii, deși nu intrasem pe gazon, ci într-o maternitate. Acasă, deși trecuseră doar nouă luni de la nașterea lui Mario, lucrurile nu mergeau așa cum ar fi trebuit, astfel că în martie 2003 am băgat actele de divorț, care s-a finalizat în octombrie. Cred că întrebarea: «De ce s-a întâmplat așa?» am auzit-o de o mie de ori, dar niciodată nu m-am ferit să răspund. Când am ales să ne căsătorim, am făcut-o pentru că așa am ales Alexandra și eu. Nu ne-a obligat nimeni, am gândit că e tare că avem personalități diferite, că minus cu plus ajută pe parcurs, că ne modelăm unul după celălalt. Cu trecerea timpului, ne-am dat seama că ne-am maturizat, că nu mai rezonăm și dacă nu mai aveam lucruri în comun, ce puteam face? Așa că am ales să divorțăm. Cu trei ani și jumătate înainte, în perioada în care priveam mult la televizor, încercând să învăț limba italiană, am reținut o replică ce mi s-a părut foarte tare: «Sunt om, nimic din ce e omenesc nu mi-e  străin»! Așa am fost și noi, un soț și o soție care, la un moment dat, nu s-au mai înțeles”, a spus cel poreclit „Il Fenomeno”.