Tot mai mulți români se înghesuie în aceste zile să obțină pașaportul pentru a putea pleca din România în cazul unui conflict asemănător cu cel din Ucraina.

Cum era de așteptat există și printre vedete de la noi persoane care nu sunt dispuse să lupte pentru patrie. După ce Dan Capatos a afirmat că și-ar luat familia și ar fugi în străinătate în cazul unui război în România, acum Alex Velea susţine şi el acelaşi lucru.

Alex Velea: „Nu aș vrea să ma duc la război”

„Nu aș vrea să ma duc la război, să fiu nevoit să ma duc la război. Sunt războaie făcute de bătrânii care omoară tinerii”, a spus Alex Velea pentru canalul de Youtube „Radu Tibulcă”.

„Eu urăsc violența, urăsc războaiele. Pentru ce am lupta? Pentru ce am muri? Pentru patrie? Ce îți oferă patria ție?"

Totuși sunt și vedete care ar pune imediat mâna pe armă. Biu Marquetti este pregătită să apere România la nevoie: „Am făcut armata, știu să trag cu arma”

Solista Biu Marquetti este stabilită în București de mai bine de 16 ani, iar recent a obținut cetățenia română. Artista cubaneză spune că este dispusă să rămână în România în cazul unui război și chiar să lupte pentru țara noastră.

"Ar fi trebuit să facă și femeile Armata. Ar fi normal să-și apere pământul atât femeile, cât și bărbații, eu sunt mai patriotă, așa. Când m-am înrolat în Armată, în Cuba, nu m-a obligat nimeni. O femeie trebuie să știe să și gătească, dar și să tragă cu pușca. Acum, nu poți obliga pe nimeni, așa gândesc eu. Fiind și cetățean român, de o lună, căci am luat cetățenia, aș pune mâna pe armă, la nevoie. Cuba și România sunt țările mele dragi, le-aș apăra, la greu!”, a spus Biu Marquetti.

Și Dorian Popa este gata să lupte în război pentru România: „De ce să mor pe alt pământ?”

Dorian Popa a anunţat că, în caz de nevoie, va fi gata să apere țara!

„Da, mă bag, nu fug. Din punctul meu de vedere, fuga e pentru lași. A fost dintotdeuna pentru lași. Nu fug! Dacă Doamne ferește s-ar întâmpla ca România să intre în această situație, cu siguranță războiul ar deveni mondial, pentru că nu este un secret faptul că noi suntem o țară NATO și dacă războiul s-ar îndrepta spre una din țările membre NATO, atunci întregul NATO ar fi implicat și întrebarea ar fi „Păi de ce să fug, să mor pe alt pământ?”. Adică, nu, mai bine, dacă Doamne ferește!, ăsta îmi este sfârșitul măcar rămân acasă, apărându-mi munca de-o viață? Că este o muncă de o viață în pământul meu”, a declarat Dorian Popa pentru wowbiz.ro.

Îmi dați un AK-47 și mă duc să lupt!”

„În caz de război, mie să îmi dați muniție, arme și cască și merg să lupt. Eu nu o să fug. Sunt patriot până la capăt. Nu acuz pe nimeni care fuge de luptă, dar eu nu voi pleca. O să stau aici până la bun sfârșit. Aici m-am născut, aici mi-am făcut o carieră, aici am investit milioane, nu o să fug. O să stau să îmi apăr pământul. Sunt pregătit să lupt în caz de e nevoie. Eu am arme, dar dacă vin ăștia cu rachete n-am ce face că sunt arme de airsoft. Mie să îmi dați un Kalashnikov, un AK-47 și mă duc să lupt. Ce n-am spus până acum, este că sunt un țințaș foarte bun. Am participat la mai multe trageri, în poligon”, spune Dorian Popa.

Carmen Harra are un mesaj pentru românii care se tem de război: Capul lui Putin va cădea.

Război în Ucraina. Carmen Harra e de părere că Vladimir Putin nu va ieși învingător din acest război, care va fi totuși de durată.

Carmen Harra a declarat că România nu va fi atacată, dar că războiul nu se va opri curând. Harra a subliniat că întreaga lume va avea de suferit şi că economia rusă va fi grav afectată. 

În contextul războiului, România nu va fi atacată! Este extrem de important pentru toți românii să știe că nu vor fi atacați, dar războiul va continua, nebunia acestui om nu se oprește aici! Capul lui Putin va cădea, deci acest război îl plătește cu președenția lui, cu capul lui. 

Nefericirea este că lucrurile se vor complica. Pe deoparte el nu renunță iar  ucrainienii, săracii, nu vor nici ei să renunțe și lucrurile continuă să meargă înainte. Este, însă, o deteriorare totală a economiei ruse, este o situație globală în lume în care o să vedem inflația cum nu a mai fost poate nici în 100 de ani sau poate nu am experimentat-o niciodată în istoria lumii. Asta e anul răsturnărilor politice", a spus Carmen Harra, pentru click.ro.

Foto Facebook