Angela Merkel a fost jefuită în timp ce se afla la cumpărături. Fostul cancelar german Angela Merkel a fost victima unui furt în timp ce se afla la cumpărături. Infractorul a reuşit să-i fure portofelul, deşi Merkel ar fi avut cu ea membri ai serviciului german de pază şi protecţie.

Un hoț i-a furat portofelul lui Merkel

Potrivit poliţiei germane, o femeie în vârstă de 67 de ani a fost jefuită joi după-amiază într-un magazin alimentar din Berlin-Charlottenburg.

Portofelul lui Merkel se afla în geanta care era agăţată de căruciorul de cumpărături când i-a fost furat. Angela Merkel ar fi avut în portofel şi cartea de identitate, permisul de conducere şi un card.

Merkel s-a dus la Poliție

Incidentul a avut loc, joi, în jurul orei 11.40. Merkel nu a sunat la Poliţie din magazin, dar a mers la secţia din apropiere pentru a denunţa furtul. Poliţia a declarat că femeia de 67 de ani a raportat personal furtul la biroul Secţiei 53.

Cât de bine este păzită?

Garda de corp a lui Merkel, care o însoţea la magazinul alimentar, nu a putut preveni furtul. O întrebare pe care o ridică incidentul: cât de bine este protejată Merkel?

Merkel, care s-a retras din politică în decembrie, este cunoscută pentru faptul că îşi face singură cumpărăturile, fiind surprinsă de presă când a cumpărat câteva sticle de vin în timpul primei carantine din 2020. 

Foto shutterstock.com