În anul 2020, la aproximativ șase ani de la căsătorie, Bănel Nicoliță și soția lui, Cristina, au divorțat.

La acea vreme, presa tabloidă a scris că fostul fotbalist al naționalei a fost prins cu o altă femeie și acesta a fost motivul pentru care ar fi fost părăsit de soție.

Însă acum, la doi ani de la divorț, Bănel Nicoliță a făcut lumină și a dezvăluit pentru Cancan de ce a divorțat și ce nu a putut să accepte soția lui.

„Sincer, nu mă așteptam să divorțez, dar în viață orice e posibil. Într-un fel, mă bucur, pentru că nu o femeie a fost motivul, fotbalul a fost. Pentru că am acceptat să mă duc la mine, la echipa mea de suflet, la Făurei. Fosta mea soție nu a fost de acord și atunci, ok, i-am spus: «Nu ești de acord, divorțăm»! Și am divorțat. Am fost dezamăgit și de oamenii pentru care eu am riscat tot. Am riscat bani, familie, copii... Multe chestii! Și acei oameni nu m-au apreciat. Și atunci durerea e dublă sau triplă. Am suferit foarte mult și știu doar eu cât de greu a fost să trec peste un divorț, când știu că acei copii au nevoie de ambii părinți. Eu i-am dat dreptate fostei mele soții de la început. Doar că îmi doream să mă sprijine. Pentru că, până la urmă, fiecare om are nebunia lui, are ceva în cap”, a spus Bănel Nicoliță.