În anul 2006, Steaua revenea în grupele Champions League, după o pauză de 10 ani, iar una dintre adversare a fost cea mai puternică echipă din lume, Real Madrid.

La acea vreme, din lotul madrilenilor făceau parte jucători precum Casillas, Roberto Carlos, Sergio Ramos, Raul, Robinho, Cassano, Emerson, Fabio Cannavaro, van Nistelrooy, Beckham sau Ronaldo, însă cel care a ieșit în evidență a fost nimeni altul decât Bănel Nicoliță, românul nostru.

Din păcate pentru fotbalist, în minutul 70 a vrut să îi paseze propriului portar, Cornel Cernea, însă acesta din urmă nu era acolo unde a crezut Bănel Nicoliță, astfel că mingea a intrat în poartă! Iar meciul s-a terminat cu scorul de 1-0 pentru Real Madrid, singurul gol marcat fiind autogolul lui Bănel.

Invitat recent la „Prietenii lui Ovidiu”, emisiune moderată de Ovidiu Ioanițoaia pe site-ul Gazeta Sporturilor, Bănel Nicoliță a dezvăluit că, după meciul din Spania cu Real Madrid, s-a gândit să se sinucidă!

„Am văzut acum, când și-a dat Găman autogol, săracu'... Am fost cu el la națională, e un băiat super, de nota o mie, îl pui la suflet. Mi s-a rupt sufletul când și-a dat autogol. M-am văzut parcă pe mine, dar eu am dat pe Bernabeu! Așa a vrut Dumnezeu, să fiu marcator pe Bernabeu. La 1-0 au avut penalty și l-au ratat. Se făcea 2-0. Mai spunea după cineva de Bănel? Așa a vrut Dumnezeu! Atunci voiam să mă omor! A doua zi căutam să... Aveam așa, toate nebuniile. Chiar m-am gândit. A fost o onoare să joc contra unor asemenea jucători, sunt mulți care n-ajung nici să plătească un bilet. Unul care muncește e normal să greșească. Au dat alții în finale de Champions League. Mi-a fost foarte greu atunci, dar nu mi-a reproșat nimeni nimic niciodată”, a spus Bănel Nicoliță.

Vezi și: