Săptămânile trecute, pe rețele de socializare s-a viralizat un filmuleț în care apar un polițist și o polițistă care bat la ușa unei locuințe dintr-un bloc din București, iar bătrânul în pijamale care le deschide îl lovește cu bestialitate pe omul legii.

„De multe ori am auzit opinii de genul «Ce mare lucru să intervii la un apel 112?» sau «Polițiștii de ordine publică nu fac nimic, doar patrulează» sau, cum ar spune diverși oameni politici, «Poliţistul e expus la risc la cârciumă când stă şi vorbeşte cu oamenii din sat. E un risc enorm de mare»! În imagini vedeți ce se poate întâmpla la o «banală» intervenție a polițiștilor la un apel 112 unde se reclama «scandal în familie». După ce colegii au ajuns la adresă și au sunat la ușă, a deschis un bărbat în vârstă. Iar în următoarea fracțiune de secundă s-a năpustit asupra polițistului, fără niciun drept de apel. Sigur, dacă eventual colegul ar fi putut anticipa lovitura și ar fi aplicat forța pentru a-l imobiliza, am fi văzut la toate jurnalele de știri titluri de genul «Vârstnic pus la pământ de polițiști», «Exces de zel din partea polițiștilor care au agresat un bătrân» și tot așa. În profesia noastră, un lucru este sigur: știi când trebuie să mergi la muncă, dar nu știi cum te mai întorci, când te mai întorci și dacă te mai întorci”, au notat cei de la Sindicatul Europol pe Facebook, în dreptul clipului video.

După cum se poate vedea pe filmuleț, evenimentul a avut loc pe 19 decembrie 2019, în jurul orei 09.30 dimineața, însă a fost făcut public pe Facebook abia acum, adică doi ani mai târziu.

După ce videoclipul s-a viralizat în mediul online, cei de la România TV au notat că bătrânul în pijamale care l-a atacat pe polițist făcuse arte marțiale timp de 25 de ani, iar pentru faptul că l-a lovit cu bestialitate pe omul legii, bărbatul a ajuns la pușcărie, acolo unde a și murit, din cauza unor probleme de sănătate.