Ajuns la 45 de ani, vârstă pe care a împlinit-o la începutul lui 2023, Bogdan Lobonț a jucat de-a lungul carierei alături de mulți jucători celebri, iar unul dintre aceștia este Zlatan Ibrahimovic.

Colegi la Ajax Amsterdam, românul și suedezul au evoluat împreună timp de mai mulți ani, iar invitat recent într-o emisiune de la Gazeta Sporturilor, Bogdan Lobonț și-a amintit cu plăcere despre acea perioadă, afirmând că starul din Suedia era bun prieten cu Nicolae Mitea.

„Nu știu dacă se poate folosi în podcast expresia lui faimoasă. În prima zi, cu cine nu avea el feeling... știi cum e, primul impact... se prezenta așa: «Me, very good player! You, very big shit»! În prima zi! Cu șase luni înainte să vină la Amsterdam, șeful scouterilor, cel care ne-a adus și pe mine, și pe Cristi Chivu la Ajax, zice: «Aduc un atacant la Ajax, o să fie mult peste Van Basten»! M-am uitat la Cristi: «Ce vorbește ăsta, mă? Mai bun ca Van Basten nu există»! Zice: «Un copil, un suedez mare, înalt așa, fizicul lui Van Basten, ăsta o să fie chiar mai bun». «Du-te, bă, de-aicea! Vezi de treabă»! În primul sezon n-a jucat, era titular Mido, dar din al doilea nu începea echipa fără Zlatan. Dacă îți vine să crezi, unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Zlatan Ibrahimovic era Nicky Mitea. Stăteau în cameră împreună, se jucau pe PlayStation împreună, petreceau foarte mult timp împreună. Au avut o relație extraordinară. Am vorbit de curând cu Zlatan și dintr-o dată așa, n-avea nimic de-a face cu discuția noastră, zice: «Dar Nicky? Ce face Nicky?». El îi spunea «șatule», de la faptul că Nicky era puțin așa, mai cocoșat. Și, ca să nu-i zică cocoșat, îi zicea: «Șatule, vino aici! Șatule, ce faci?». Și-i zic lui Zlatan: «Șatule, nu mai știu nimic de el»”, a spus Bogdan Lobonț.