Boris Becker trece printr-o perioadă grea. Fostul tenismen are probleme mari de adaptare în închisoare.

Boris Becker, care are de executat doi ani și jumătate de detenție pentru evaziune fiscală, a fost transferat din închisoarea Wandsworth, de categorie B, la Huntercombe din Oxfordshire, o pușcărie de categoria C, ceea ce înseamnă un nivel de securitate scăzut.

Motivul transferului

Închisoarea Huntercombe este una destinată deținuților străini, ceea ce indică faptul că germanul va fi trimis din Marea Britanie la finalul pedepsei. Fostul sportiv poate fi trimis din ţară imediat după pedeapsă, deoarece este cetăţean străin care a primit o pedeapsă mai mare de 12 luni. El speră să fie încarcerat într-o închisoare din Germania.

Sextuplul campion de Grand Slam, care fusese plasat într-o celulă de 6,5 metri pătrați alături de alt deținut, a fost mutat într-o închisoare „care nu este atât de dură”, Huntercombe, 80 de kilometri vest de Londra.

De-a lungul detenției la Wandsworth, Becker a fost deranjat de „zgomotul constant” și s-a arătat nemulțumit de porțiile mici de mâncare din penitenciar. El folosește alocația săptămânală de 10 lire sterline pentru a completa mesele cu ciocolată, biscuiți și banane de la cantină.

Închisoarea Wandsworth, veche de 170 de ani, este descrisă drept ruinată, supraaglomerată și plină de șobolani, una dintre cele mai rele din Regatul Unit.

A ascuns bunuri în timpul procedurii de faliment

Fostul tenismen german Boris Becker a fost condamnat în 29 aprilie la doi ani şi jumătate de închisoare de către justiţia britanică pentru patru capete de acuzare legate de falimentul său personal.

Becker, în vârstă de 54 de ani, a fost găsit vinovat în special că a ascuns 2,5 milioane de lire sterline (3 milioane de euro la cursul actual) în active şi împrumuturi pentru a nu-şi plăti datoriile. Becker era acuzat că a ascuns bunuri în valoare de milioane de lire sterline pentru a evita plata datoriilor. Fostul sportiv a fost declarat în faliment în iunie 2017, după un împrumut de peste 3 milioane de lire sterline, nereturnat. Fostul sportiv va ispăşi jumătate din pedeapsă.

Boris Becker, fost numărul 1 mondial, are în palmares şase trofee de grand slam, trei la Wimbledon, două la Australian Open şi unul la US Open.

Foto Facebook