Mircea Rusu, autorul hitului "Omul bun și pomul copt", a ajuns la închisoare. Cântărețul a devenit celebru în anii 90 ca autor al hiturilor "Verde-nourat" (cunoscut drept "Omul bun și pomul copt") și "Iarba verde de acasă".

Fostul primar al comunei mureșene Band, Mircea Rus, cunoscut pe scena artistică ca Mircea Rusu Band, a fost încarcerat pentru a ispăşi o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani, după ce a fost condamnat a doua oară.

Folkistul, care a suferit prima condamnare pentru abuz în serviciu, a fost găsit vinovat pentru complicitate la delapidare, cu o valoare totală de peste 500.000 lei.

Mircea Rusu, pe numele său real Mircea Rus, a avut trei mandate la șefia comunei Band din județul Mureș.

Cum a fost depistată delapidarea din comuna Band

Sumele delapidate au fost descoperite în urma unor controale ale ANAF. Potrivit portalului instanţei, întrucât Mircea Rus a mai suferit o condamnare, pentru abuz în serviciu, pentru care era condamnat la un an şi 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei, Curtea de Apel Târgu Mureş a contopit cele două pedepse de câte 2 ani închisoare aplicate în acest caz, cu pedeapsa de un an şi 4 luni închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr. 179/3 iulie 2015 a Tribunalului Mureş, modificată şi definitivă prin decizia penală nr. 348/A/20 iunie 2018 a Curţii de Apel Târgu Mureş, pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Instanţa a decis că ”aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, căreia îi adaugă un spor de un an, o lună şi 10 zile închisoare (reprezentând o treime din 3 ani şi 4 luni închisoare) şi aplică inculpatului Mircea Rus pedeapsa principală rezultantă de 3 ani, o lună şi 10 zile închisoare, cu executare în detenţie”.

Foto Facebook