O pisică de mare de 300 kg capturată în râul Mekong din Cambodgia este cel mai mare pește de apă dulce documentat vreodată, spun oamenii de știință.

Sătenii cambodgieni de pe râul Mekong au prins o specie de stingray, care cântăreşte aproximativ 300 de kilograme şi pentru care a fost nevoie de mai mult de zece oameni ca să îl transporte până la ţărm. Captură avea 3,98 m lungime și 2,2 m lățime.

A fost eliberată

Numită Boramy, care înseamnă „lună plină” în limba khmeră, din cauza formei ei rotunde, femela de patru metri a fost eliberată înapoi în râu după ce a fost etichetată electronic pentru a le permite cercetătorilor să-i monitorizeze mişcarea şi comportamentul. 

Ea a doborât recordul deţinut de un somn uriaş de 293 de kilograme care a fost prins în amonte în nordul Thailandei în 2005.

„Este o veste nemaipomenită, deoarece a fost cel mai mare peşte (de apă dulce) din lume”, a declarat biologul Zeb Hogan, fostă gazdă a emisiunii „Monster Fish” de pe National Geographic Channel şi acum parte a „Wonders of the Mekong”, un proiect de conservare pe râu.