Carmen Iohannis s-a afişat într-o rochie roz, la braţul preşedintelui României, la un eveniment din weekend din Germania, purtând bijuterii de 12.000 de euro. Prima Doamnă a purtat două bijuterii aparținând brandului Malvensky. Ulterior, compania și-a promovat bijuteriile, postând pe Facebook imaginile cu Carmen Iohannis.

Fotografiile o arată pe Carmen Iohannis la ceremonia desfășurată sâmbătă în Germania, unde președintelui Klaus Iohannis i s-a decernat Premiul Civic German, conferit de Fundația Civică Bad Harzburg. Ceremonia a avut loc la Castelul Benrath, din Düsseldorf, Republica Federală Germania, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Mesajul, publicat în limba engleză, arată că ”prima Doamnă a României, Carmen Iohannis, a ales să își completeze ținuta elegantă cu o selecție excepțională de bijuterii din colecția Malvensky Grace Diamonds. Suntem mândri să creăm piese atemporale care onorează și celebrează frumusețea și individualitatea unică a celor care le poartă”.

Potrivit descrierii de pe site-ul propriu: „Malvensky este un brand romanesc de bijuterii din Romania, inființat de catre Malvina Cservenschi, fost jurnalist si prezentator TV care este, de asemenea, designerul si directorul de creatie al colectiilor”. Malvensky „a fost selectionat drept Furnizorul Oficial al Casei Regale din Romania.”

Potrivit site-ului oficial al companiei Carmen Iohannis a purtat un inel Monte Carlo, din aur alb de 18 kt, cu diamante albe, care costă 12.500 de lei și un colier Monaco, tot din aur alb de 18 kt, cu diamante albe, care poate fi cumpărat cu 48.000 de lei.

Declarația de avere

Iohannis a câștigat într-un an 181.944 de lei, în timp ce soția sa, profesoară la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu, a încasat doar 41.283 de lei, adică 3.440 de lei pe lună. Cei doi au însă trei apartamente și trei case în Sibiu, pe care le închiriază.

Foto Facebook