Fostul luptător de K1 Cătălin Moroşanu a vorbit sincer și deschis despre chinul prin care a trecut. Sportivul a dezvăluit că a fost o victimă a bullyingului. 

Cătălin Moroşanu s-a întâlnit în ultimele două zile cu mai mulţi elevi din judeţul Buzău în cadrul unei campanii anti-bullying. Moroşan le-a povestit tinerilor cum el însuşi a fost o victimă a bullyingului şi cum acest lucru l-a ambiţionat şi l-a ajutat să ajungă printre cei mai buni luptători de K1.

Fostul luptător a vorbit despre poreclele pe care le-a primit, în tinereţe, şi cât de greu i-a fost.

„Morcoveaţă, Grasu,  Roşcovanu sau alte asemenea apelative au fost primele mele porecle încă de când am păşit pe băncile şcolii. Am crescut într-un sat, iar eu, care eram şi fiul învăţătoarei, eram cel care lua cel mai des bătaie. La 11 ani am plecat la şcoală la Iaşi şi am rămas singur la internat şi nici aici şicanele din partea celorlalţi copii nu au încetat. Da poate nu vă vine să credeţi, dar eu, marele luptător K1 am fost o victimă a bullyingului şi trebuie să vă spun că dacă nu ar fi fost aşa, poate nu aş fi ajuns unde am ajuns”, a spus Cătălin Moroşanu.

„Sportul te învaţă să treci mai uşor peste dificultăţile vieţii”

Fostul luptător a mai declarat: „Şansa mea a fost că m-am luat de sport. Eu am făcut prima dată rugby dar vă rog să mă credeţi că orice sport te disciplinează enorm, te învaţă să pierzi, să câştigi şi să treci mult mai uşor peste dificultăţile vieţii. Păi gândiţi-vă ca dacă eu, un moldovean dintr-o comună de lângă Iaşi, am reuşit să trec peste şi să obţin şi anumite rezultate, gândiţi-vă ce puteţi face voi în aceste vremuri, care sunteţi mult mai deştepţi decât eram noi, aveţi alte orizonturi, alte cunoştinţe, alte informaţii şi sunteţi mult mai maturi decât eram eu de exemplu la vârsta voastră. Căutaţi să aveţi încredere în voi, fiţi buni in ceea ce faceţi şi încrederea va veni. Poate nu toţi or să facă sport, dar învăţaţi, fiţi buni, nu ştiu, la biologie, la matematică şi o să vedeţi că altfel o să vă simţiţi”, a mai spus Moroşanu.

Foto Facebook