Larisa Iordache (27 de ani) a decis să se retragă din gimnastică, după ce a suferit mai multe accidentări. De atunci, fostă gimnastă medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, este recompensată cu o rentă viageră din partea statului român, pentru performanţele obţinute de-a lungul carierei.

Cu ce se ocupă Larisa Iordache după ce s-a retras din gimnastică

Au trecut aproape doi ani de când Larisa Iordache a renunţat la cariera de sportiv de performanţă şi a devenit antrenoare la Clubul Sportiv Dinamo. Multipla campioană europeană şi medaliată la Campionatele Mondiale şi Jocurile Olimpice recunoaşte că este solicitant ceea ce face acum pentru că are responsabilitatea tuturor fetelor. Satisfacţiile sunt însă pe măsură.

„Sunt bine, chiar foarte bine. M-am recuperat foarte bine, după intervenția suferită la rinichi. Am reușit să scap doar cu două intervenții chirurgicale, nu cu trei și mă bucur că acum sunt bine, este totul sub control, merg la analize, la control, ca un om matur.Sinceră să fiu, pentru mine nu a fost un obiectiv impus să devin antrenoare, mă gândeam că o să fac alte lucruri, după ce voi renunța la gimnastică, dar îmi place foarte tare ceea ce fac. Îmi plac copiii, iar asta mă ajută foarte mult”, a declarat Larisa Iordache.

Suma primită de Larisa Iordache în fiecare lună de la statul român

Pe lângă salariul pe care îl ia de la club, Larisa Iordache primește o sumă consistentă din partea statului român. 

Fosta gimnastă primește o rentă viageră din partea statului român în valoare de 13.973 de lei lunar, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Tineretului și Sportului. Diana Bulimar, o altă fostă gimnastă a României, încasează o rentă viageră de 6.987 de lei, potrivit datelor publicate pe siteul MTS.

Fosta gimnastă s-a retras definitiv în 2021

În 2021, Larisa a reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, asta deși suferise deja șapte operații.  Sportiva s-a accidentat iar înaintea finalei de la bârnă și a fost nevoită să abandoneze. De când s-a lăsat de gimnastică, fosta sportivă s-a implicat mai multe în show-uri televizate.

Larisa Andreea Iordache are în cariera sa o medalie bronz la Jocurile Olimpice, cu echipa, în 2012, la Londra, patru medalii la Campionatele Mondiale, două de argint şi două de bronz, 16 medalii de Campionatele Europene, 7 de aur, 7 de argint şi 2 de bronz, precum şi trei la Jocurile Mondiale Universitare, două de aur şi una de bronz.

Foto Facebook