Herry Wirawan, un profesor în vârstă de 36 de ani din Indonezia care a violat 13 eleve, dintre care opt au rămas însărcinate, a fost condamnat la moarte de către autorități.

Evenimentele pentru care profesorul a fost condamnat au avut loc în perioada 2016 și 2021, iar tinerele silite să facă sex cu Herry Wirawan aveau atunci vârste cuprinse între 12 și 16 ani.

Inițial, bărbatul fusese condamnat în luna februarie la închisoare pe viață, însă parchetul a făcut recurs și a cerut pedeapsa cu moartea și castrarea chimică. „Acceptăm recursul depus de acuzare. Prin prezenta, îl condamnăm pe inculpat la pedeapsa cu moartea”, se arată într-un comunicat postat la începutul lunii aprilie pe site-ul Înaltei Curţi din Bandung, în provincia Java de Vest.

În timpul procesului, profesorul Herry Wirawan a spus, în apărarea sa, că spera ca instanța să dea dovadă de clemență, deoarece dorește să fie prezent în viaț copiilor săi și să îi crească pe aceștia. Însă cazul a fost mediatizat și a provocat proteste în Indonezia, astfel că un proiect care privea eliminarea violenței sexuale a fost adoptat de urgență, chiar dacă era amânat de mai mulți ani. Astfel, pedepsele cu moartea au reapărut în Indonezia, după ce în anul 2016 au fost suspendate.