Imaginile cu tancurile și autovehiculele rusești care au invadat Ucraina au făcut înconjurul lumii, iar atât în poze, cât și în clipurile video se putea vedea că pe acestea este inscripționată litera Z.

Așa cum era de așteptat, toată lumea s-a întrebat ce ar putea să însemne litera Z de pe tancurile rusești care au invadat Ucraina, iar analiștii militari de pe întreg Globul și-au spus părerea în această privință.

„Se pare că forțele ruse din apropierea graniței desenează marcaje pe vehicule, în acest caz Z, pentru a identifica diferite forțe operaționale sau eșaloane”, a scris pe Twitter analistul militar engelez Rob Lee.

Potrivit jurnaliștilor de la The Telegraph, litera Z ar fi fost marcată pe autovehiculele de război rusești pentru ca militarii lui Vladimir Putin să își dea seama mai ușor care sunt trupele inamice, atunci când va exista un conflict direct.

O altă explicație care a apărut în mediul online ar fi că tancurile rusești care au invadat Ucraina și sunt marcate cu litera Z fac parte dintr-un grup care are un obiectiv special, necunoscut de lumea largă.

Alte voci au afirmat însă că litera Z pe autovehicule reprezintă numele inamicului numărul 1 care trebuie înlăturat, adică președintele ucrainean Volodymyr Zelensky! În timp ce alți analiști militari afirmă că litera Z este ultima a aflabetului latin, astfel al putea însemna „destinație finală” sau „final de joc”.