Înotătorul David Popovici, 17 ani, dublu medaliat cu aur, a fost desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine, la Campionatul European de Natație pentru seniori de la Roma pentru performanțele sale deosebite obținute în competiție.

David Popovici a continuat să scrie istorie în natația mondială la Roma. Adolescentul de 17 ani a reușit dubla la 100 și 200 m, după câștigarea celor două probe și la Mondialele de la Budapesta. A doborât recordul mondial la 100 m liber și a câștigat detașat proba de 200 de metri, obținând al treilea timp din istoria probei și stabilind trei recorduri - al competiției, european și mondial de juniori.

Cartea care-l inspiră pe David Popovici

Sportivul de la CS Dinamo a dezvăluit că o carte i-a servit drept sursă de inspirație. Este scrisă de americanul Michael Phelps, fostul mare înotător pe care David Popovici îl admiră. În cartea No Limits, Michael Phelps împărtășește secretele succesului său remarcabil.

„Michael Phepls are o carte intitulată «No limits» (n.r- Fără limite) pe care am citit-o de cel puțin două ori. Ultima oară chiar anul trecut la Roma, o aveam cu mine. 

Adam Peaty e unul dintre oamenii care știu cel mai bine că limitele sunt o prostie. Îmi place să cred că nu am limite și aș vrea ca toți să creadă asta despre ei, că pot întrece orice limită, pentru că toată lumea chiar poate dacă își dorește suficient”, a spus David Popovici.

Michael Phelps a scris două cărţi, "Beneath the Surface: My Story" (2008) şi "No Limits: The Will to Succeed" (2009) 

Cât a câștigat David Popovici desemnat cel mai bun sportiv de la Europene

Cele două medalii obținute de sportivul de doar 17 ani i-au adus și o răsplată financiară.  Pentru cele două medalii ale sale, David Popovici a fost remunerat cu 4.000 de euro, cărora li se adaugă 10.000 de euro, grație recordului mondial la proba de 100 de metri liber. Românul a obținut timpul 46,98s, devenind cel mai bun înotător al tuturor timpurilor la această probă.

Foto FACEBOOK