După ce Argentina a câștigat finala Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar, iar Messi a fost încoronat cel mai bun jucător al turneului, Tamim bin Hamad Al Thani, emirul Qatarului, l-a îmbrăcat pe decarul argentinian într-o haină tradițională, numită bisht.

Multe voci, printre care și marele atacant român Viorel Moldovan, au condamnat gestul arabilor, afirmând că Messi nu ar fi trebuit să accepte să fie îmbrăcat cu acea mantie. Însă un român care trăiește în Arabia Saudită a spus că Lionel Messi nu putea să refuze purtarea mantiei.

„Am văzut niște colegi care au dat niște declarații în totală necunoștință de cauză. Dacă Messi nu își punea pe umeri acea mantie, era cel mai mare afront adus emirul Qatarului și se năștea un conflict diplomatic. Asta ca să rețină cei care au vorbit și au spus ce au spus. Eu, după 6 ani în Arabia Saudită, vreau să vă spun că mantia aceea este purtată numai de clasa conducătoare, numai de oamenii foarte bogați, iar când o primești înseamnă că faci parte din familia lor, înseamnă că ești primit în cercul lor. E o mare formă de respect pe care ți-o oferă omul respectiv. Când emirul Qatarului îți oferă acest dar, nu cred că cineva își permite să nu primească, dar oamenii neștiutori... niște comentarii fantastice, e incredibil ce pot spune românii în necunoștință de cauză. Să știți de la mine: în Arabia Saudită, în Qatar și în toate țările din Golf, cea mai mare onoare pe care ți-o poate face cineva este să îți dea acel obiect vestimentar, care e specific numai familiilor regale. Mai mult, merg mai departe cu raționamentul: Messi e la Paris Saint-Germain, da? Știți cine e patronul lui PSG? Familia regală, rețineți. Nu Nasser Al-Khelaifi. Și nu cred că se pune problema vreodată ca cineva să comenteze. Eu am fost tare dezamăgit pentru că foștii noștri mari fotbaliști care au comentat nu au înțeles că aia e o formă de respect și și-au permis să comenteze”, a spus, pentru sport.ro, Ciprian Panait, antrenorul român care a lucrat ultima oară în Qatar, la Al Kharaitiyat.