Fără doar și poate, Roman Abramovici este unul dintre cei mai cunoscuți ruși. Însă războiul pe care Rusia l-a început în Ucraina l-a făcut pe oligarh să rămână fără control la unele afaceri.

Potrivit presei din întreaga lume, averea afaceristului a avut de suferit, iar guvernul din Marea Britanie, acolo unde Roman Abramovici deține clubul de fotbal Chelsea Londra, i-a blocat conturile rusului.

Invitat într-o emisiune la Digi Sport, Giovanni Becali a dezvăluit că știe ce se întâmplă cu averea lui Roman Abramovici și că tot el ar conduce din umbră clubul de fotbal. Doar că, oficial, nu ar mai avea nicio implicare, iar cea care este șef la Chelsea Londra este Marina Granovskaia, care lucrează cu Roman Abramovici încă din anul 1997. Ea a ajuns la echipa de fotbal în 2010, mai întâi drept consultant, ca mai apoi, în 2013, să fie angajată în conducerea clubului. Iar din 2014 este director al clubului.

„Eu cred că totul se va uita. Chelsea va rămâne la Abramovici sau la oamenii lui de încredere. Marina nu poate să devină proprietar? Am fost de două ori la ea în birou. Pe Abramovici nu l-am mai văzut de când mi-a dat jumătate din banii de Rolls Royce, la transferul lui Mutu. De atunci nu l-am mai văzut. La Chelsea nu se intră fără Marina. Telefoane... În lojă ești tratat ca în filme, ești dus la aeroport, primit... Ce să mai spun... Ai mai auzit ceva de Chelsea? De Abramovici? Se spunea că are echipa probleme”, a spus Giovanni Becali.

Potrivit presei din Marea Britanie, Marina Granovskaia, care în 2021 a primit premiul pentru cel mai bun director de club din Europa, va pleca de la Chelsea Londra doar dacă Roman Abramovici va vinde clubul.