Cosmin Contra, fostul selecționer al naționalei României, revine în antrenorat. Cosmin Contra a devenit antrenorul lui Damac SC (din Arabia Saudită), ocupanta locului 9 din prima ligă.

Și-a găsit echipă

Fostul selecţioner s-a întors în zona Golfului, la jumătate de an de la despărţirea de Al-Ittihad.”Guriţă” va primi un salariu anual cât bugetul unei formaţii din Superligă

Formație îi oferă un contract în valoare de 2,8 milioane de euro pentru actualul sezon, cu posibilitate de prelungire. 

Tehnicianul în vârstă de 47 de ani a ajuns în Arabia Saudită și a fost întâmpinat cu flori și însemnele noi echipe. Imaginile cu primirea triumfală au fost postate pe contul de Twitter al clubului.

El va deveni, astfel, cel de-al treilea antrenor român prezent în liga în care evoluează și Cristiano Ronaldo, după Marius Șumudică (Al-Raed) și Mirel Rădoi (Al-Tai).

Contra a debutat în antrenorat în 2010, când a ocupat funcţia de principal la Poli Timişoara. Ulterior, a schimbat 10 echipe, ajungând inclusiv selecţionerul României (2017-2019). El a câştigat din postura de tehnician 2 trofee: Cupa României, cu Petrolul (2012-2013) şi Cupa Ligii, cu Dinamo (2016-2017). De-a lungul carierei, Contra a mai antrenat: Fuenlabrada, Petrolul, Getafe, Guangzhou RF, Alcorcon și naționala României.

Foto Imago