Cristian Tudor Popescu a lansat critici dure după ce Ilie Năstase a fost prins din nou băut la volan. Într-o postare pe Facebook, jurnalistul a comentat derapajele din ultime zile ale fostului tenismen.

Ilie Năstase a fost prins din nou de polițiști sub influența alcoolului la volan, iar, apoi, a jignit o jurnalistă care l-a contactat pentru a-i cere un punct de vedere față de cele întâmplate.

Ilie Năstase a rămas fără permis, pentru o perioadă de 90 de zile, după ce a fost prins, din nou, băut la volan. Fostul tenismen a fost oprit de polițiștii din Capitală în noaptea de joi spre vineri, în Sectorul 1. După ce a fost sancționat, Ilie Năstase a declarat că e hotărât să părăsească România.

Mesajul jurnalistului Cristian Tudor Popescu

"Ilie Năstase a băut că România l-a turnat

I-am promis lui Ilie Năstase că n-o să scriu nimic dacă se va întâmpla să sară fileul negru înaintea mea. În clipa de față însă, d-sa e sănătos și voios. Prin urmare: 

Ilie Năstase acuză România că l-a turnat, deși el decât a băut... Și s-a suit la volan. Că așa l-a luat, din nou, Poliția. 

La întrebările cât se poate de civilizate ale unei jurnaliste, militarul Armatei Române răspunde: „Care român nu bea o bere, două, și pe urmă se urcă la volan? Toți prietenii mei fac așa...”. Adică, gen. Năstase îi califică pe toți românii drept un popor de infractori și, ca supliment, își toarnă prietenii în direct.

Când jurnalista îl întreabă, logic, dacă afirmă că toți prietenii săi conduc sub influența alcoolului, Ilie Năstase reacționează făcând-o „proastă” și „idioată”. Și anunță, denunță, amenință că se cară din țară.

În caz că s-ar ține de cuvânt, mă întreb dacă beneficiile de imagine aduse României de campionul Ilie Năstase n-ar fi depășite de serviciul uriaș pe care l-ar face zisei Românii nemaionorând-o cu prezența."

Ilie Năstase, prima reacție după ce polițiștii i-au luat carnetul pentru alcool

Fostul sportiv s-a arătat foarte nervos de cele întâmplate și a declarat că a băut doar două beri. „M-a oprit Poliția. Băusem două beri, dar în România nu ai voie nici o bere. Și mi-au dat o amendă (…) Plec din România. Nu mai vreau să stau în țara asta. Mulțumesc frumos”, a afirmat Ilie Năstase pentru Libertatea.ro.

Năstase nu e la prima abatere

Aceasta nu este prima dată când Ilie Năstase a fost găsit la volan în timp ce se afla sub influenţa alcoolului. În mai 2018, Ilie Năstase a ajuns la Poliţie după un scandal cu poliţiştii, care i-au deschis dosar penal pentru că a condus sub influenţa alcoolului. După numai câteva ore, Năstase a fost din nou oprit de poliţişti în trafic, conducând un scuter, deşi avea permisul suspendat.

În iulie 2019, Năstase a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la nouă luni şi zece zile de închisoare cu amânare pentru refuzul de a-i fi recoltate probe biologice şi conducerea unui vehicul având acest drept suspendat. 

Foto Facebook