O performanță incredibilă! O sportivă spaniolă a stabilit un record mondial, ea a stat izolată într-o peşteră timp de 500 de zile, fără să fie avut vreun contact uman.

Beatriz Flamini, o pasionată de sporturi extreme din Spania, a ieșit vineri din subteran, unde a stat din data de 21 noiembrie 2021. Totul a făcut parte dintr-un experiment monitorizat de oamenii de știință. Experţii s-au folosit de timpul petrecut de ea în izolare pentru a studia impactul izolării sociale şi al dezorientării temporare extreme asupra percepţiei timpului de către oameni.

Când femeia, acum în vârstă de 50 de ani, a intrat în peştera din Granada, Rusia nu invadase Ucraina, lumea era încă cuprinsă de pandemia Covid, iar Regina Elisabeta a II-a nu murise: "Nu ştiu nimic despre lume. Am tăcut timp de un an şi jumătate, nu am vorbit cu nimeni în afară de mine însămi"

Cum și-a petrecut timpul în peșteră

Şi-a petrecut tot acest timp în peştera adâncă de 70 de metri făcând exerciţii fizice, desenând şi împletind căciuli de lână. A citit 60 de cărţi şi a băut 1.000 de litri de apă, potrivit echipei sale de sprijin.

A fost monitorizată de un grup de psihologi, cercetători, speologi, dar niciunul dintre experţi nu a luat legătura cu ea.

Unul dintre cele mai dificile momente prin care a trecut a fost o invazie de muște în peșteră. Atleta a mai spus că avut și „halucinații auditive”. „Tu taci și creierul inventează”, a spus ea.

Captură video