David Popovici a aflat notele obţinute la examenul de Bacalaureat pentru sportivii olimpici. Campionul mondial la nataţie  a luat Bacalaureatul cu media 8,65. El a susţinut examenul de Bacalaureat pentru sportivii olimpici, în Prahova, la Vălenii de Munte.

Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat este organizată anual, iar la aceasta se pot înscrie numai absolvenţii de liceu participanţi la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale sau care susţin examenul de admitere la academii militare din Statele Unite ale Americii în aceeaşi perioadă cu examenul naţional de Bacalaureat – 2023, sesiunea iunie-iulie.

Sportivul în vârstă de 18 ani este mulțumit de rezultat și declară că este o medie muncită.

“Sunt foarte mulţumit de rezultat şi mai ales uşurat. Pentru că pe măsură ce se apropia Bacalaureatul, am început să învăţ din ce în ce mai mult, să mă şi stresez din ce în ce mai mult, cum sunt sigur că au făcut toţi care au dat examenul acesta”, a declarat Popovici pentru gsp.ro.

“M-am străduit să le pun în balanţă şi am reuşit să încerc să nu las deoparte învăţatul pentru a mă concentra pe înot şi nici viceversa pentru că şi în viaţă în general nu e bine să te concentrezi doar pe un anumit lucru prea tare. E bine să ai mai multă varietate în viaţa ta. Mi-a făcut plăcere să învăţ. Având atât de multe antrenamente, nu sunt cel mai obişnuit cu cititul, cu învăţatul şi reţinutul şi mi-a plăcut. (...) Speram să iau peste opt şi am reuşit. Realitatea mi-a dovedit să fiu mai optimist şi să am mai multă încredere în forţele mele chiar şi pe acest plan. Consider că rezultatul pe care l-am avut reflectă perfect timpul acordat învăţatului. E o medie muncită!”, a mai afirmat el.

Davi Popovici a menţionat că vrea să studieze psihologia la Universitatea Bucureşti.

“Şi mama a terminat psihologia şi cred că de la ea am această înclinaţie. Vreau să aflu cât mai mult despre ce e în capul meu, ce proces se întâmplă în creierul fiecărei persoane. Vreau să învăţ cât mai mult despre asta, despre comportamentul uman. Mi-am ales a treia materie la BAC sociologia pentru că m-au atras pur şi simplu subiectele, m-au atras temele care se puneau în, discuţie, exerciţiile şi mi-am dat seama că asta mă pasionează şi asta aş vrea să fac şi pe viitor.

Pe lângă înot şi în viitor, ceva care să aibă legătură cu psihologia, sociologia, pedagogia, aceste domenii mai mult umane, pentru că nu am fost niciodată destinat profilului real şi materiilor exacte. Şi mi-ar plăcea să învăţ cât mai mult despre oameni, pentru că oamenii sunt frumoşi”, a declarat sportivul.

În vârstă de 18 ani, David Popovici este multiplu campion mondial, european şi naţional. Pentru Popovici, primul concurs după promovarea Bacalaureatului va fi Cupa României (2-4 iunie) la Otopeni, urmat de unul în Italia numit Settecolli (23-25 iunie) la Roma, pentru ca vara să se închidă la Fukuoka, la Campioantele Mondiale (23-30 iulie).

Foto Facebook