Un bărbat caută, cu disperare, de peste 8 ani, la groapa de gunoi a orașului, un portofel cu bitcoini. Între timp, valorea criptomonedelor a trecut de 360 de milioane de dolari.

A pierdut o avere uriașă

În timp ce făcea curățenie generală, în 2013, James Howells a aruncat din greșeală la gunoi hard disk-ul care conținea un portofel digital cu  7,500 bitcoini. Cel mai probabil hard disk-ul a ajuns la groapa de gunoi a orașului Newport din Țara Galilor.

Când a realizat că nu a salvat tot de pe hard disk, păgubitul și-a propus să-și recupereze averea cu orice preț. De atunci, IT-istul caută fără oprire portofelul care acum valorează peste 360 de milioane de dolari.

De 8 ani, James Howells scormonește prin mormane de gunoi, într-o groapă ce are dimensiunea unui teren de fotbal american.

"Am vorbit cu unul din tipii de la groapa de gunoi, i-am explicat situația. Și el chiar m-a luat cu camionul său și m-a dus la locul unde e groapa, la șanțul la care lucrează acum. E de dimensiunea unui teren de fotbal și el mi-a zis că după 3 sau 4 luni hard disk-ul ar fi la o adâncime de un metru, un metru și ceva", povestea Howells în 2013 pentru CNBC.

Între timp, britanicul de 36 de ani a promis o recompensă de milioane celor care îl vor ajuta, dar autoritățile locale refuză să lase voluntarii să i se alăture căutării în groapa de gunoi, considerând că o acțiune de amploare ar fi dăunătoare mediului înconjurător.

De asemenea nu există certitudinea că hard disk-ul se află la groapa de gunoi respectivă sau că poate fi recuperat într-o stare bună de funcționare. Un lucru este totuși sigur, dacă Howells nu găsește portofelul digital, bitcoinii sunt pierduți definitiv.

Captură Yotube