Fotbalul din țara noastră este, fără doar și poate, pe o pantă descendentă, iar naționala nu mai reușește să se califice la niciun Campionat Mondial sau European.

Invitat într-o emisiune online de la Gazeta Sporturilor, cunoscutul preot Vasile Ioana a făcut o mărturisire de-a dreptul incredibilă: un fotbalist care a mers la el să se spovedească i-a dezvăluit că în anul 2021, înaintea meciului cu Armenia, pierdut de România cu 3-2 la Erevan, mai mulți fotbaliști din țara noastră au avut o noapte de pomină!

„Măsura este dată de faptul de a ști exact cât să dai, cât să te dai și când să simți când aluneci pe o pantă. Și aici avem zona trupească, în care poți să aluneci: mâncat mult, băutură, desfrânare. Noi când nu ne-am calificat la Mondiale, la penultima campanie, a venit la mine și mi-a spus un fotbalist, când au jucat în Azerbaidjan, în Armenia, nu mai știu unde am jucat noi. Mi-a zis: «Părinte, ne-am dus la femei toată noaptea, am rupt»! «Ce-ați rupt, mă? V-ați rupt pe voi, mă, băieți, mă»! Dacă tu ești sportiv și dacă tu te uiți în cuvântul Bibliei, ce scrie aici, în cuvântul Domnului? Scrie că sportivul joacă după regulile sportului. De asta există cantonamentul, care e ca un post. Eu cred că e de lucru pentru a avea o generație de oameni care să ajungă din nou sus. Va trebui să avem întâi oameni care să fie conștienți că dacă Dumnezeu a pus în tine un dar și ești un bun atacant, trebuie să nu mai ai alte valori. Dar dacă tu vrei să ai și două amante, și nevastă, și copii, și mașini, și vilă, și prieteni, și băute, și grătare, nu mai încape și performanța! Despre asta e vorba”, a spus părintele Vasile Ioana.

Potrivit celor de la Gazeta Sporturilor, selecționerul de la acea vreme al naționalei, Mirel Rădoi, a afirmat după meci că nu înțelege la ce s-au gândit fotbaliștii în timpul meciului și de ce au jucat atât de prost: „Mi-e imposibil să înțeleg la ce altceva se gândesc jucătorii decât la fotbal atunci când sunt în teren. Parcă nu mai știau fotbal”.