Fără doar și poate, Adrian Mutu este unul dintre cei mai mari jucători din istoria României, alături de alte nume grele precum Gheorghe Hagi și Nicolae Dobrin.

Născut în Pitești, fostul fotbalist, actual antrenor de fotbal, își amintește în cartea sa, „Revenirea din infern - Povestea neștiută a vieții mele”, despre o iubită pe care a avut-o pe când era foarte tânăr. Potrivit celor de la Click, este vorba despre handbalista Irina Neagu, care a jucat la echipe precum Oltchim, Viborg, Augsburg sau Toulon, dar și la echipa natională, alături de care a devenit campioană mondială de tineret.

„Jucam fotbal, câștigam turnee, dar școala rămânea școală. Ca să pot merge la antrenamente, tata mă condiționa: dacă rezolv exercitiile, plec, dacă nu, stau până le fac! Știa că nu am întârziat sau lipsit niciodată, uram acest lucru, așa că trăgeam tare. Mă îndrăgostisem de Irina Neagu, handbalista de lot olimpic, viitoare campioană mondială de tineret. Ne cunoscuserăm la un Bal al Bobocilor, la Casa Studenților. Era cu trei luni mai mare ca mine și învăța la Ion Barbu, la doi pași de blocul meu. În tinerețe am fost foarte timid. Ca să încep să vorbesc cu o fată trebuia să îmi fac un plan întins pe câteva luni și, când ne întâlneam, nu mai știam ce să spun. Aveam atacul în minte dar când ne vedeam nu puteam mai mult de «Bună, eu sunt Adi, ce faci?», banalități specifice vârstei. Gata, uitasem tot! Cred că am adunat, la prima relație, 3 milioane de kilometri făcuți prin oraș, un ținut de mână și patru cuvinte rostite. Pot spune că am încercuit Piteștiul de mii de ori! Și mai vorbeam, așa, o dată la o oră și jumătate: «Ce faci?», «Bine, bine!». Și asta era tot! Când am sărutat-o prima oară, voiam să fi făcut asta cu vreo trei ore înainte, dar de unde tupeu? Nu mai spun de altele, că începeam cu degetul mic... Dacă simțeam și piele... Puteam spune că eram cel mai mare specialist în săruturi din lume la vremea aceea, pentru că unul singur dura două ore! Când sărea butonul de la bluză ziceai că ai câștigat Champions League. Asta dacă fata era de vârsta mea. Dacă era mai mare, începeam planul din ianuarie și făceam primii pași prin iunie”, spune Adrian Mutu în cartea lui.