Jennifer Kim, o femeie care a fost soldat în armata nord-coreeană și a reușit să fugă în SUA, scăpând de regimul lui Kim Jong-un, a făcut dezvăluiri șocante în presa din Marea Britanie.

Potrivit jurnaliștilor de la Daily Mail, încă din anul 2015 femeile sunt obligate în Coreea de Nord să facă armata, iar acest lucru le schimbă pentru totdeauna pe acestea! După cum a afirmat Jennifer Kim, femeile nu devin mai puternice, ci sunt abuzate și trăiesc în teroare din cauza lucrurilor pe care le pățesc în timpul stagiului militar.

În primul rând, ea a afirmat că aproximativ 70% dintre femeile din armată sunt violate, iar ea a pățit acest lucru pe când avea doar 23 de ani și a fost chemată în biroul unui consilier.

„Dacă refuzam, nu puteam să devin un membru al Partidului Muncitor din Coreea. Dacă revin în societate fără să fiu membru al acestui partid, sunt văzută ca o problemă și stigmatizată pentru tot restul vieții, fără să pot să găsesc ceva bun de lucru. Așa că am fost abuzată sexual de el. După ceva vreme, am simțit o schimbare neobișnuită în corpul meu. I-am spus consilierului și el mi-a spus să merg la centrul medical la o anumită oră. Mă bântuie și în ziua de azi. Din cauza asta am acum probleme de natură psihică și nici nu mai pot avea copii”, a spus Jennifer Kim, care a dezvăluit că în urma violului a rămas însărcinată și a fost obligată să facă avort pe viu, fără anestezie.

Fostul soldat a adăugat că femeile primeau mereu porții mai mici de mâncare și că nu le erau puse la dispoziție produse sanitare, chiar dacă se aflau în perioada menstruației. Astfel, ele trebuiau să folosească tifon pe care ulterior îl spălau, după care îl reutilizau: „Materialul gros și țeapăn se freca de piele și irita îngrozitor. Zona respectivă era plină de umflaturi și de câte ori mergeam mă durea atât de tare încât uneori plângeam”.

Cum erau agresate femeile din armata lui Kim Jong-un

Jennifer Kim a mai spus, potrivit celor de la Daily Mail, că femeile erau pedepsite la comun, dacă doar una dintre ele greșea. Astfel, după o greșeală, drept pedeapsă ele erau puse să bage mâinile în apă înghețată, iar apoi erau obligate să se atârne cu palmele prinse de o bară rece de metal. Din păcate, atunci când nu mai puteau să se țină și încercau să se desprindă de bară, pielea de pe palme le rămânea acolo și aveau răni și dureri incredibile.

Jurnaliștii britanici l-au citat și pe Greg Scărlățoiu, un român care este director executiv la HRNK (Human Rights in North Korea - n.r.: Drepturile Umane din Coreea de Nord) din Washington, care a afirmat că spusele lui Jennifer Kim sunt în totalitate adevărate și că regimul lui Kim Jong-un nu face decât să abuzeze poporul după bunul plac.