Daria Bilodid, o ucraineancă în vârstă de 21 de ani, care este fostă campioană mondială la judo, a postat pe Instagram mai multe filmulețe prin care voia să arate întregii lumi ce se întâmplă în Ucraina, după ce aramata din Rusia a invadat țara.

Urmărită pe celebra rețea de socializare și de foarte mulți ruși, după cum le-a spus Daria Bilodid jurnaliștilor ucraineni de la sport.ua, tânăra a avut un șoc în momentul în care a primit mesaje și comentarii de la aceștia.

„Ei scriu lucruri urâte în fiecare zi. Că sunt o creatură, că sunt terminată. Îmi scriu multe lucruri urâte. Mai mult, îmi scriu sportivi ruşi, chiar şi copii ruşi. Pare atât de ridicol că îşi permit să scrie astfel de lucruri, să insulte, să vorbească aşa. Aceştia sunt doar oameni zombificaţi, care cred ce le spune propaganda rusă şi astfel şi ei varsă la rândul lor această mizerie. Este mai bine să tacă, decât să reverse aceste lucruri asupra oamenilor care se luptă şi care vor ca totul să fie bine în ţara lor. La unele comentarii am răspuns fără să folosesc cuvinte urâte. Când îţi scriu minciuni, vrei să demonstrezi că nu e aşa, că ţara lor a invadat Ucraina. Vreau să deschid ochii oamenilor, pentru că pur şi simplu ei nu cred că Rusia a atacat Ucraina. Nu înţeleg cum funcţionează acest sistem de propagandă pentru ei, cum oamenii au fost zombi ani de zile. Aş dori să arăt cu aceste postări, cu aceste răspunsuri şi poveşti cum este cu adevărat aici, cum mor oamenii, cum mor copiii, cum sunt distruse case şi oraşe. Dar toate acestea sunt inutile, au propria lor opinie de neînţeles, care este foarte diferită de opinia lumii întregi şi a noastră. De aceea am încetat să mai răspund”, a spus Daria Bilodid.