Ajuns la vârsta de 35 de ani, Eric Bicfalvi este un fotbalist român care evoluează de șapte ani la Ural, în Rusia, după ce în trecut a jucat la echipe precum Dinamo și Steaua.

Cu mai multe meciuri jucate inclusiv în echipamentul echipei naționale de fotbal a României, Eric Bicfalvi a uimit recent pe toată lumea. Sportivul a declarat că, după atâția ani petrecuți în Rusia, simte că și el este rus, afirmând totodată că se aștepta ca fotbalul din Rusia să aibă de suferit după începerea războiului, deoarece țările din vestul Europei au pus presiune pe autoritățile de pe întreg continentul și pe FIFA.

„Citind cărți în rusă m-a ajutat mult. Pentru că am rămas atâția ani în această țară, am devenit și eu rus. La fiecare șase luni primesc oferte din Europa. Ultima oară, unii voiau să profite de situația politică din jurul Rusiei și mi-au propus să mă ajute să suspend contractul. Am refuzat. De ce? Ar fi fost incorect în relația cu Ural. Sunt aici în al șaptelea sezon, dau totul pentru echipă. Eram sigur că țările din Vest vor pune presiune pe FIFA, ceea ce s-a întâmplat. Nu am fost surprins. Presa a scris zi de zi despre acest lucru și s-a luat decizia. Situația e rea pentru cluburi și pentru națională. În opinia mea, liga rusă e în Top 6 Europa. Înainte, echipele luptau nu doar pentru campionat, ci și pentru locurile de cupele europene. Acum, totul s-a dus. Sper să înceteze cât mai curând”, a spus Eric Bicfalvi, potrivit celor de la Gazeta Sporturilor.