Pe 18 decembrie 2022, Argentina a reușit să câștige Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar, după ce a învins în finală pe Franța, însă un eveniment incredibil s-a petrecut după ce Lionel Messi și colegii lui au primit marele trofeu al competiției.

Potrivit mai multor filmulețe și fotografii care s-au viralizat în mediul online, celebrul bucătar turc Salt Bae a intrat pe teren și s-a ținut după jucătorii argentinieni, reușind inclusiv să se pozeze cu Lionel Messi și cu trofeul.

Deoarece foarte multă lume i-a pus la zid pe organizatori pentru ce s-a întâmplat pe teren după terminarea finalei, cei de la FIFA au afirmat că vor lua măsuri și astfel de evenimente nu se vor mai întâmpla pe viitor.

„În urma unei analize, FIFA a stabilit cum anumite persoane au avut acces nepermis la terenul de joc după ceremonia de închidere a turneului, pe stadionul Lusail, pe 18 decembrie. Vor fi luate măsurile interne corespunzătoare”, au spus cei de la FIFA.

Însă cum a fost posibil ca Salt Bae să intre pe teren, să pună mâna pe marele trofeu și chiar să îl pupe? După cum notează presa din străinătate, celebrul bucătar este prieten foarte bun cu președintelui FIFA, Gianni Infantino, iar acesta din urmă i-a oferit un ecuson VIP FIFA, pentru a avea acces oriunde dorește el să meargă.

Astfel, Salt Bae a profitat de cadoul primit de la Gianni Infantino și a mers pe teren, pentru a se fotografia cu Lionel Messi și pentru a pune mâna pe marele trofeu.