La 13 ani de la moartea marelui cântăreț, Dragoș Dolănescu a vorbit despre averea celui mai popular solist al muzicii populare românești dar și a Mariei Ciobanu.

Artista are o avere fabuloasă

Maria Ciobanu, care în prezent locuiește în Los Angeles, Statele Unite ale Americii, are o avere fabuloasă, potrivit lui Dragoș Dolănescu. Artista deține 2 milioane de euro, trei vile în Capitală, mai multe terenuri în țară, dar și bijuterii în valoare de aproximativ 100.000 de euro. 

Cântăreața de muzică populară, supranumită „Ciorcârlia muzicii românești“, primește de la statul român o pensie de 1.200 de lei pe lună, iar din partea statului american, întrucât a reușit să obțină și cetățenia americană, încasează lunar 1.000 de dolari pensie.

”Tata a lăsat o avere de un milion de euro

”Maria Ciobanu a câștigat mai mult de două milioane de euro, pentru că nu era petrecăreață ca tata, să dea banii pe mâncare și pe băutură pentru sutele de invitați. Tata a lăsat în urmă o avere de un milion de euro, dar a avut mult mai mult. El a cheltuit foarte mulți bani pe chefuri, la el în casă venea lumea zilnic, nu conta că era luni sau duminică, el era ospitalier”, spune Dragoș Dolănescu.

Dragoș crede că, spre deosebire de Ion Dolănescu, Maria Ciobanu își va împărți în mod egal averea între copii.

”Cred că Maria Ciobanu va împărți în mod egal și drepturile ei de autor. Așa era corect și la mine și la Ionuț, adică 50% la fiecare, dar el a luat tot de la tata, nu știu cum și de ce și dacă așa e corect. La urma-urmei, cred că nici nu trebuia să ne luptăm pentru drepturile de autor ale lui Ion Dolănescu, melodiile lui, compuse de el, 1.000 la număr, îi aparțin poporului român, a iubit această țară”.

Din 2017, Maria Ciobanu locuiește în SUA alături de soțul ei Mircea Cîmpeanu, cu care este căsătorită din 1981, și de fiica sa Camelia. 

Foto Facebook