Fostul tenismen german Boris Becker a fost condamnat, vineri, la doi ani şi jumătate de închisoare de către justiţia britanică pentru patru capete de acuzare legate de falimentul său personal.

Boris Becker nu a declarat bunuri şi împrumuturi în valoare de 2,5 milioane de lire sterline, cu scopul de a nu-şi plăti datoriile. Fostul tenismen a fost încarcerat la Wandsworth Prison, una dintre cele mai rele închisori din Marea Britanie.

Pentru a-și reduce pedeapsa, fostul campion de la Wimbledon ar putea lucra ca instructor de fitness în închisoare. 

Jobul, la mare căutare

În pușcărie, fostul tenismen german ar putea avea parte de o ocupație care să-i mai scadă din pedeapsă. Un fost guvernator al închisorii unde a ajuns acesta a spus că postul de instructor sportiv este unul destul de râvnit, mai ales că mulți deținuți își petrec timpul făcând sport în închisori.

Becker, cetăţean german care locuieşte la Londra din 2012, a declarat că a cooperat cu cei care i-au preluat bunurile şi proprietăţile, oferindu-le acestora inclusiv verigheta sa.

El ar putea executa doar 10 luni în spatele gratiilor. Apoi și-ar putea petrece restul pedepsei cu un dispozitiv electronic, dacă oficialii decid să-l elibereze înainte de termen.

Ion Țiriac vrea să-l scape de închisoare

Ion Țiriac s-a implicat pentru a-l scăpa de închisoare pe Boris Becker. Miliardarul român a plătit cei mai buni avocați pentru a-l reprezenta pe fostul tenismen la proces.

Oamenii lui Țiriac au reușit să scadă pedeapsa de la 7 ani, cât cerea procurorul de caz, la 2 ani și jumătate, din care Boris Becker va executa doar jumătate.

Și Novak Djokovic sare în apărarea lui Boris Becker. Acesta a oferit primele declarații despre condamnarea fostului mare tenismen.

"Mă doare sufletul pentru el. Este un prieten, prieten de mult timp, m-a antrenat trei-patru ani, este o persoană pe care o consider apropiată şi a contribuit mult la succesul carierei mele", a spus tenismenul sârb.

Fostul mare tenisman german Boris Becker a făcut istorie în tenis când a câştigat turneul de la Wimbledon la 17 ani, în 1985. Becker, fost numărul 1 mondial, are în palmares şase trofee de grand slam, trei la Wimbledon, două la Australian Open şi unul la US Open.

Foto FACEBOOK